Οι εργασίες στον κήπο τον Ιούλιο

Φτάσαμε στον Ιούλιο τον έβδομο μήνα του χρόνου και είμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού. Τώρα οι κόποι μας από τους προηγούμενους μήνες θα ανταμειφθούν. Αρχίζουμε να μαζεύουμε: ντομάτες, ντοματίνια, αγγουράκια, πατάτες, φασολάκια, μπάμιες, καλαμπόκια, μελιτζάνες, κολοκυθάκια, φράουλες, κρεμμύδια, σκόρδα,  κ.α λαχταριστά λαχανικά.

Η θερμοκρασία είναι πολύ υψηλή και έτσι φροντίζουμε να ποτίζουμε το πρωί για να μπορέσουν τα φυτά μας να ανταπεξέρθουν στη ζέστη του μεσημεριού. Αποφεύγουμε να ποτίζουμε τις μεσημεριανές ώρες για να μην αφήνουμε σταγόνες νερού πάνω στα φύλλα ή τα άνθη των φυτών που μπορεί να προκαλέσουν εγκαύματα.

Φροντίζουμε την καλή εδαφοκάληψη του κήπου μας για να προστατέψουμε τα φυτά μας από τις υψηλές θερμοκρασίες και για να κάνουμε οικονομία στο νερό.

Ξεκινάμε επίσης τα σπορεία για τα χειμερινά λαχανικά: πράσα, κουνουπίδια, μπρόκολα, αντίδια, καρότα, παντζάρια, ρόκα, σέλινο, άνηθο, κ.α.

Φροντίζουμε για την απομάκρυνση ξερών κλαδιών από τον κήπο και την αυλή,  κλαδεύουμε επίσης τα ξερά κλαδιά από τα δέντρα μας για να μην αποτελέσουν εύφλεκτη ύλη σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Στα καλλωπιστικά λουλούδια του κήπου μας και τους θάμνους, κόβουμε τα ξερά κλαδιά και τα ξεραμένα λουλούδια.

Μαζεύουμε βότανα όπως: τσάι του βουνού, λεβάντα, ρίγανη, κ.α

Δείτε πως κρατάμε σπόρο ντομάτας και αγγουριού

Καλό μήνα

Διαβάστε επίσης.

Καλλιεργώντας μαϊντανό

Καλλιεργώντας κουκιά

Καλλιεργώντας σέλινο

Καλλιέργεια κρεμμυδιού

Καλλιεργώντας ρόκα

Καλλιεργώντας σπανάκι

Καλλιεργώντας ραπανάκι

Τα γεώμηλα της Άνω Βροντού Σερρών

Καλλιεργώντας λάχανο

Καλλιεργώντας πιπεριές

Καλλιέργεια μαρουλιού

Πώς να κάνουμε μια αραιή σπορά μικρών σπόρων

Καλλιέργεια παντζαριού

Καλλιέργεια σκόρδου στον κήπο ή στη γλάστρα

Οι εργασίες στον κήπο ανά μήνα

Scroll to Top