Η συνταγή είναι της κ. Ανατολής Δίγκα από Ανδριανή Δράμας.
Οι φωτογραφίες είναι του φίλου μας Βαγγέλη Α.
Περιμένουμε και τις δικές σας συνταγές.
Τσακίζουμε τις ελιές και τις βάζουμε στο νερό το οποίο αλλάζουμε κάθε μέρα για 15-20 μέρες.
Έπειτα τις βάζουμε σε βάζα με σαλαμούρα.
Για κάθε 1λιτρο σαλαμουρά
100γρ χοντρό αλάτι
10γρ ξινό
Βράζουμε το νερό και έπειτα ρίχνουμε το αλάτι και το ξινό και αφού κρυώσει γεμίζουμε τα βάζα
Προσθέτουμε και μυρωδικά (ρίγανη φρέσκια – θυμάρι, φέτες λεμόνι, σκόρδο ότι αγαπάει ο καθένας)
Στο τέλος βάζουμε λίγο λάδι και σφραγίζουμε για 15 ημέρες και μετά καλή μας όρεξη