Βάζουμε ώριμες ελιές μέσα σε ένα κανάβινο τσουβάλι, ή σε ένα μεγάλο σουρωτήρι, ή ένα καλάθι. Σε κάθε στρώση με ελιάς βάζουμε μια στρώση χοντρό αλάτι με ρίγανη και θρούμπι. Κάνουμε συνέχεια σειρές με ελιές και χοντρό αλάτι.
Το τσουβάλι μας (εμείς το κάναμε με τσουβάλι και ήταν πολύ πρακτικό τρόπος) το βάζουμε πάνω σε ένα τελάρο και κάτω από το τελάρο βάζουμε ένα ταψί ή μια μεγάλη λεκάνη, για να μαζεύουμε τα υγρά που βγάζουν οι ελιές.
Πάνω στο τσουβάλι βάζουμε και ένα βάρος. Κάθε μέρα γυρίζουμε μια ή δυο φορές το τσουβάλι. Σε δύο με τρις εβδομάδες οι ελιές μας είναι έτυμες.
Τις βάζουμε μέσα σε βάζα και συμπληρώνουμε με λάδι. Μέσα στο λάδι μπορούμε να συντηρήσουμε τις ελιές για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Καλή επιτυχία.
Διαβάστε επίσης
Πώς να κάνουμε τις δικές μας πράσινες ελιές.
Κάνουμε σταφιδάτες μαύρες ελιές.
Τσακιστές ελιές
Ξεπικρίζοντας τις ελιές μας
Έλαιο ψωμάκια