Η ελιά καλλιεργείτε στην Ελλάδα από την αρχαιότητα. Δώρο της θεάς Αθηνάς προς τους Αθηναίους. Μέσα στο διάβα των αιώνων δημιουργήθηκαν πολλοί διαφορετικοί τρόποι για να ξεπικρίζουμε τις ελιές ανάλογα με τις ποικιλίες και τις διατροφικές διατράφηκες συνήθεις. Ουσιαστικά κάθε σπίτι έχει και τη δική του συνταγή.
Βάλτε τις ελιές μέσα σε νερό και αλλάξτε το νερό κάθε δεύτερη μέρα. Αυτό για είκοσι μέρες.
Μετά αφού τις δοκιμάσετε και έχουν ξεπικρίσει μπορείτε να τις βάλετε σε ένα βάζο με λάδι και να προσθέσετε ότι μυρωδικά θέλετε. Μπορείτε να βάλετε λίγο σκόρδο, ρίγανη, θρούμπι, θυμάρι, λεμόνι ή ακόμη και κομμάτια πορτοκαλιού.
Ανάλογα με τις διατροφικές σας συνήθειες θα κάνετε τη δική σας συνταγή.
Καλή επιτυχία.