Πώς να κάνουμε τις δικές μας πράσινες ελιές.

Νοέμβριο μήνας, μήνας που μαζεύουμε τις ελιές.

Καιρός να κάνουμε τις δικές μας ελιές.

Σας παρουσιάζουμε μια απλή συνταγή παρασκευής για πράσινες ελιές, από μια φίλη του Πελίτι.

 

Μαζεύουμε τις ελιές μας ή αγοράζουμε από φίλους.

Αφαιρούμε τις ελιές που πιθανών να έχουν προσβολές από έντομα ή ασθένειες και τις πλένουμε καλά.

Κάνουμε άλμη 10%, δηλαδή σε δέκα κιλά νερό βάζουμε ένα κιλό αλάτι.

Τοποθετούμε τις ελιές μας μέσα σε ένα μεγάλο βάζο, ή κουβά και προσθέτουμε το νερό.

Βάζουμε ένα βάρος πάνω στις ελιές έτσι ώστε να μην βγαίνουν πάνω από το νερό.

 

Αφήνουμε τις ελιές μέσα στην άλμη για δέκα μέρες. Μέσα στις δέκα μέρες οι ελιές θα ξεπικρίσουν. Αν θέλουμε να γίνουν πιο γλυκές μπορούμε να κάνουμε ξανά τη διαδικασία με νέα άλμη 10% για άλλες δέκα μέρες.

Μετά τοποθετούμε τις ελιές σε βάζα ή ένα μεγάλο δοχείο με άλμη 12%.

Αν βάλουμε τις ελιές μας σε βάζα τοποθετούμε και λίγο λάδι στην επιφάνεια για να μην χαλάσουν.

Στα βάζα μπορούμε να προσθέσουμε δεντρολίβανο, καρότο, σκόρδο, θρούμπι.

Οι ελιές μέσα στην άλμη 12% μπορούν να συντηρηθούν για ένα χρόνο.

Οι ελιές μας συνεχίζουν να ξεπικρίζουν μέσα στην άλμη.

Διαβάστε επίσης

Πώς να κάνουμε τις δικές μας πράσινες ελιές.

Κάνουμε σταφιδάτες μαύρες ελιές.

Τσακιστές ελιές

Ξεπικρίζοντας τις ελιές μας

Έλαιο ψωμάκια

 

Scroll to Top