Ένα εύκολο και γρήγορο ψωμί είναι το τηγανόψωμο. Είναι ένα ψωμί που το ψήνουμε στο τηγάνι.
Για τη ζύμη θα χρειαστούμε:
300 γρ. νερό, χλιαρό, χωρίς χλώριο, αν έχετε νερό βρύσης αφήστε το για λίγο σε ανοιχτό σκεύος να φύγει το χλώριο.
8 γρ. ξηρή μαγιά
500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και δύο ή και περισσότερα άλευρα.
1 κ.σ. ξίδι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. αλάτι
αρκετή ρίγανη
προαιρετικά κουρκουμά.
Εκτέλεση.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το νερό, ρίχνουμε το αλεύρι τη μαγιά το ξίδι το ελαιόλαδο το αλάτι και τη ρίγανη. Ανακατεύουμε καλά ως που να κάνουμε μια ελαστική ζύμη. Σκεπάζουμε το μπολ με με μεμβράνη ή με το καπάκι του μπολ και αφήνουμε τη ζύμη μας να ξεκουραστεί και να διπλασιαστεί. Όταν διπλασιαστεί η ζύμη παίρνουμε ένα ταψί χωρίζουμε τη ζύμη μας σε τέσσερα ή πέντε ίσα μέρη κάνουμε μπαλάκια και με λίγο αλεύρι τα βάζουμε μέσα σε ένα ταξί για να ξεκουραστούν.
Θα ψωμάκια μας θα απλώσουν. Παίρνουμε ένα τηγάνι βάζουμε μια μέτρια φωτιά, προσθέτουμε λάδι και τηγανίζουμε τα ψωμάκια μας για 3 με 4 λεπτά από κάθε πλευρά.
Εύκολο γλήγορο νόστιμο ψωμάκι και ιδανικό για στιγμές που δεν έχουμε φούρνο ή βρισκόμαστε στην εξοχή χωρίς πολλές ανέσεις.
Καλή επιτυχία