Εργαστήριο: συντηρώντας σιτάρι και αλεύρι χωρίς ηλεκτρική ενέργεια.

Εργαστήριο: συντηρώντας σιτάρι και αλεύρι χωρίς ηλεκτρική ενέργεια.

Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023

Στη Γη του Πελίτι στο Μεσοχώρι Παρανεστίου Δράμας.

Ώρα προσέλευσης 10 το πρωί, άναμμα του φούρνου.

Σεμινάριο από τις 11:00 π.μ ως τις 13:00 μ.μ

Εισηγητές:
Παναγιώτης Σαϊνατούδης, ιδρυτής του Πελίτι. Θα παρουσιάσει πώς να συντηρήσουμε το σιτάρι και το αλεύρι για μεγάλο διάστημα χωρίς ηλεκτρική ενέργεια και θα παρασκευάσει αρτοσκευάσματα.
Γιώργος Δούμος, βιοκαλλιεργητής, παραδοσιακών ποικιλιών σταριού. Θα μιλήσει για την καλλιέργεια του σταριού και τα προϊόντα του.
Στο εργαστήριο με θέμα «
συντηρώντας το σιτάρι και το αλεύρι χωρίς ηλεκτρική ενέργεια» θα δείξουμε πως γίνεται η σπορά του σταριού, θα μιλήσουμε για τις καλλιεργητικές του εργασίες, τη συγκομιδή, την αποθήκευση για μακροχρόνιο διάστημα, χωρίς ηλεκτρική ενέργεια θα δείξουμε πως κάνουμε αλεύρι και πως το συντηρούμε και θα κάνουμε και αρτοσκευάσματα από διαφορετικές παραδοσιακές ποικιλίες σταριού.
Στο τέλος του σεμιναρίου θα έχουμε όπως συνήθως ένα κοινό τραπέζι. Στο κοινό τραπέζι μπορείτε να φέρετε κάτι έτοιμο και στεγνό, π.χ μια πίτα, ένα γλυκό, ένα τουρσί, τυρί, ελιές, κρασί, τσίπουρο, ψωμί, κ.α.
Ο χώρος διεξαγωγής του σεμιναρίου είναι υπαίθριος, οπότε φροντίστε να φοράτε ζεστά ρούχα και πρόχειρα. Φέρτε μαζί σας ένα χαλάκι για να μπορείτε να κάτσετε κάτω ή μια καρέκλα. Σε περίπτωση βροχής το εργαστήριο θα γίνει κάτω από υπόστεγα. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη, δεν χρειάζεται να δηλώσετε τη συμμετοχή σας. Το σεμινάριο γίνεται χωρίς μικρόφωνο, φροντίστε να έχετε κλειστά τα κινητά σας ή σε λειτουργία πτήσης την ώρα του σεμιναρίου και να κάνετε ησυχία.
Στο σεμινάριο θα υπάρχει η δυνατότητα να προμηθευτείτε παραδοσιακές ποικιλίες σταριού και αλεύρι από τοπικές ποικιλίες σταριού.
Είσοδος ελεύθερη.
Πληροφορίες: 6946885567 σε περίπτωση που δεν απαντήσουμε στείλτε γραπτό μήνυμα.

Για όσους είστε μακριά και δεν μπορείτε να έρθετε θα γίνει ένα βίντεο για το εργαστήριο.

Εκδήλωση στο fb Κοινότητα Πελίτι

Ζυμώνοντας με τα χέρια μας, το ψωμί που τρώμε

Συντηρώντας σιτάρι και αλεύρι χωρίς ηλεκτρική ενέργεια.

Ψωμί με προζύμι.

Κάνω το δικό μου προζύμι και το συντηρώ εκτός ψυγείου.

 

 

 

Scroll to Top