Χούμους με μαύρα ρεβίθια.

Πριν λίγες μέρες έγραψα για τα μαύρα ρεβίθια που βρήκα σε ένα κατάστημα τροφίμων στη Δράμα. Σήμερα σας δίνω και μια πολύ ωραία συνταγή για χούμους με μαύρα ρεβίθια.

Υλικά

  • 200 γραμμάρια μαύρα ρεβίθια.
  • 200 γραμμάρια ταχίνι ολικής άλεσης κατά προτίμηση.
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Χυμός από 2-3 λεμόνια.
  • 2-3 κουταλιές σούπας μηλόξυδο
  • Κουρκουμάς
  • Μαύρο πιπέρι σκόνη
  • Αλάτι
  • Λάδι

Εκτέλεση

Μουσκεύουμε τα ρεβίθια μας για 48 ώρες. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε αλάτι στο νερό. Αλλάζετε το νερό τους όταν δείτε να αφρίζουν.

Βράζουμε τα ρεβίθια μετά το μούσκεμα.

Πολτοποιούμε τα 200γρ μαύρα ρεβίθια σε μπλέντερ μαζί με το σκόρδο, το λεμόνι και το μηλόξυδο το χυμό από το ένα λεμόνι και λάδι.
Αδειάζουμε το μείγμα σε δοχείο, προσθέτουμε τον κουρκουμά, το μαύρο πιπέρι και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε στο μείγμα μας το ταχίνι ολικής άλεσης, ανακατεύουμε καλά και το πιάτο μας είναι έτοιμο.

Αν σφίξει το μίγμα μας προσθέτουμε χυμό λεμονιού ή λάδι για να γίνει πιο καλή η υφή του.
Μεταφέρουμε σε πιάτο της αρεσκείας μας και το γαρνίρουμε με γλυκό καυτερή σάλτσα πιπεριάς

Προσθέστε η αφαιρέστε υλικά για να φέρετε στα μέτρα σας τη συνταγή.

 

Καλή επιτυχία

 

Scroll to Top