Γλυκό καυτερή σάλτσα πιπεριάς

Τις προάλλες συναντηθήκαμε με τις γυναίκες από την Κοινσεπ Πλέτενο όπου μας έφεραν ως δώρα κάποια από τα πράγματα που κάνουν. Μέσα στα βαζάκια ήταν και μια γλυκό καυτερή σάλτσα πιπεριάς. Πρώτη φορά δοκιμάζαμε τέτοια σάλτσα, έτσι μάθαμε τη συνταγή και σας την παρουσιάζουμε.

Εσείς μπορείτε να διαμορφώσετε τη συνταγή στα δικά σας μέτρα κάνοντας την πιο καυτερή ή πιο γλυκιά ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Όλα εξαρτώνται από το πόσο καυτερές είναι οι πιπεριές που χρησιμοποιείται και πόσο καυτερή θέλετε τη σάλτσα. Μια ασφαλής αναλογία είναι οι πιπεριές Φλωρίνης να είναι διπλάσιες από τις καυτερές. Επίσης η αναλογία στη ζάχαρη είναι κάτι πολύ σχετική. Προτείνουμε να μην είναι ένα προς ένα.

Υλικά:

πιπεριές Φλωρίνης
καυτερές πιπεριές
ζάχαρη
λεμονί

Παρασκευή:

Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές Φλωρίνης και τις καυτερές πιπεριές και τις βάζουμε στην κατσαρόλα. Τις βράζουμε ως που να μαλακώσουν αρκετά. Αφού μαλακώσουν τις βάζουμε στο μούλτι και τις αλέθουμε. Στη συνέχεια βράζουμε τον πολτό με ζάχαρη ως που να δέσει η σάλτσα μας. Στο τέλος προσθέτουμε λίγο λεμόνι.

 

 

Καλή επιτυχία.

Scroll to Top