Συμπυκνωμένος χυμός από βότανα

Η φύση μας δίνει απλόχερα μια σειρά από φυτά που μπορούμε να κάνουμε τα δικά μας σπιτικά αναψυκτικά.

Τη συνταγή που σας δίνουμε μπορείτε να την κάνετε με: δυόσμο

μελισσόχορτο

ζαμπούκο, λουΐζα αλλά και άλλα φυτά που μπορείτε να δοκιμάσετε, εμείς τη δοκιμάσαμε και με άνθη ακακίας.

Υλικά.

3 lit. νερό

2,5 kg ζάχαρη

2 χούφτες φρέσκο μελισσόχορτο ή δυόσμος ή ζαμπούκο ή άνθη ακακία κ.α.

100 γρ ξινό (σκόνη)

2 λεμόνια σε φέτες.

Εκτέλεση

Βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη να βράσει, από την ώρα που θα αρχίσει να βράζει το αφήνουμε 15 λεπτά. Μπορείτε το απόγευμα της μιας μέρας να κάνετε το σιρόπι και την επόμενη το πρωί να βάλετε μέσα στο σιρόπι τα υπόλοιπα υλικά.

Όταν κρυώσει το σιρόπι βάζουμε μέσα το μελισσόχορτο, το ξινό, και τις φέτες του λεμονιού. Ανακατεύουμε για 2 μέρες σουρώνουμε και ο χυμός είναι έτοιμος.

Βγάζουμε τα υλικά που έχουμε βάλει μέρα, το σουρώνουμε και το βάζουμε σε μπουκάλια. Το αποθηκεύουμε σε δροσερό μέρος.

Πίνεται αραιωμένος με δροσερό νερό, αντί για νερό της βρύσης μπορείτε να προσθέσετε ανθρακούχο νερό.

 

Scroll to Top