Υλικά:
500 γρ ρεβίθια.
2-3 πατάτες.
δύο καλές χούφτες τσουκνίδα
Φρυγανιά τριμμένη
2-3 μανιτάρια.
Ένα μεγάλο κρεμμύδι.
Αλάτι ή αλάτι βοτάνων.
Πιπέρι
Λάδι
Μυλόξυδο
Κόλιαντρο.
Μαϊντανό
Σκόρδο.
Εκτέλεση:
Μουσκεύουμε από βραδύς, για πάνω από 12 ώρες τα ρεβίθια βάζοντας στο νερό ένα κουταλάκι αλάτι.
Ξεπλένουμε τα ρεβίθια και βγάζουμε τις φλούδες από τα ρεβίθια.
Αλέθουμε τα ρεβίθια στο μούλτι, βάζοντας λίγο νερό ή λάδι ή λίγο από το δικό μας μηλόξυδο για να πολτοποιηθούν καλά τα ρεβίθια.
Βράζουμε τις πατάτες μαζί με τις τσουκνίδες τις αλέθουμε στο μούλτι και τις ανακατεύουμε με τα αλεσμένα ρεβίθια.
Αλέθουμε τα μανιτάρια στο μούλτι και τα προσθέτουμε στο μείγμα μας. Στο τέλος προσθέτουμε την φρυγανιά ανάλογα με το πόσο ρευστό είναι το μείγμα μας. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το αλάτι, το πιπέρι, τον κόλιαντρο και όποιο άλλο μυρωδικό θέλουμε. Οι ρεβιθοκευτέδες θέλουν μεγάλη ποσότητα αρωματικών και μπαχαρικών.
Ζυμώνουμε τα υλικά μας και πλάθουμε ισομεγέθη κεφτεδάκια.
Ψήσιμο:
Τους κεφτέδες λαχανικών με τσουκνίδα μπορούμε να τους τηγανίσουμε σε καυτό λάδι ή να τους ψήσουμε.
Αν τους βάλουμε στο φούρνο τους ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς ανάλογα με το φούρνο και το μέγεθος των κεφτέδων για περίπου 50 λεπτά.
Σερβίρουμε με γιαούρτι.
Καλή όρεξη.