Τα τελευταία 20 χρόνια έχει αναπτυχθεί πολύ η καλλιέργεια λαχανικών σε γλάστρα. Έχω δει πολύ ωραίους κήπους στην Αθήνα μέσα σε γλάστρες.

Τώρα που το κόστος ζωής αυξάνει η καλλιέργεια λαχανικών σε γλάστρες είναι μια καλή λύση για να έχουμε τα δικά μας λαχανικά.

Μπορείτε να καλλιεργήσετε σέλινο, μαϊντανό, κρεμμυδάκια, άνηθο, ντομάτες, πιπεριές, μελιτζάνες κ.α.

 

Ένα μυστικό για την καλλιέργεια της μελιτζάνας σε γλάστρα

Η καλλιέργεια της μελιτζάνας στη γλάστρα μπορεί να συνεχιστεί και την επόμενη χρονιά σε νότιες περιοχές χωρίς βαρύ χειμώνα. Αφού τελειώσει η καρποφορία της μελιτζάνας, κλαδεύουμε χαμηλά την μελιτζάνα για να αναπτυχθεί ξανά και να έχει ξανά μια πρώιμη καρποφορία.

Το αγγούρι είναι ένα από τα δημοφιλέστερα λαχανικά που μπορούμε να φυτέψουμε στο μπαλκόνι, σε γλάστρα ή σε ζαρντινιέρα. Η καλλιέργεια αγγουριάς σε γλάστρα είναι σχετικά εύκολη, ακόμα και για όσους ξεκινούν τώρα την ενασχόλησή τους με την κηπουρική.

 

Για την καλλιέργεια της ντομάτας σε γλάστρα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μεγάλες γλάστρες στρογγυλές ή τετράγωνες, με βάθος 30-40 εκατοστά και πλάτος 40 εκατοστά. Οι γλάστρες μπορεί να είναι πλαστικές ή πήλινες, ή να έχουν προκύψει από ανάκύκλωση διάφορων υλικών όπως ξύλινα ή πλαστικά βαρέλια και ηλιακούς θερμοσίφωνες. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να έχουν τρύπες στη βάση για καλή αποστράγγιση. Για τη φύτευση, επιλέγουμε ειδικό φυτόχωμα για λαχανικά εμπλουτισμένο σε θρεπτικά συστατικά που να περιέχει τύρφη, κοπριά, κομπόστ και περλίτη.

Διαβάστε ακόμη

Καλλιεργώντας ντομάτες σε γλάστρα.

Καλλιεργώντας μελιτζάνες σε γλάστρες

Καλλιεργώντας αγγούρια σε γλάστρες.

 

Scroll to Top