Τσουκνίδες με μανιτάρια

Όπως έχουμε πει στο άρθρο: Οι χρήσεις της τσουκνίδας στην κουζίνα και στον κήπο, η τσουκνίδα είναι μια πολύ πλούσια τροφή, απλά είναι άγνωστη στους περισσότερους. Αυτή την περίοδο μπορούμε να μαζέψουμε νεαρούς βλαστούς τσουκνίδας ή να αγοράσουμε από τη λαϊκή και να κάνουμε ένα πολύ ωραίο φαγητό.

Υλικά.

Ένα ματσάκι τσουκνίδες.

5-6 φρέσκα μανιτάρια.

Δύο ή ένα φλιτζανάκι του καφέ ρύζι ανάλογα με τα πόσα άτομα θα είναι στο τραπέζι.

Δύο πράσα ένα κρεμμύδι.

Αλάτι, πιπέρι

Σάλτσα.

Εκτέλεση.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό και όταν αρχίσει να βράζει προσθέτουμε το ρύζι. Πριν μαλακώσει τελείως το κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Σε ένα βαθύ τηγάνι, βάζουμε λίγο λάδι και προσθέτουμε τα μανιτάρια κομμένα σε μικρά κομμάτια, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το πράσο σε μικρά κομμάτια. Αφού μαλακώσουν τα μανιτάρια προσθέτουμε ψιλοκομμένη την τσουκνίδα. Τα μανιτάρια θα έχουν βγάλει τα υγρά τους και έτσι δεν χρειάζεται να προσθέσουμε νερό. Προσθέτουμε το ρύζι με όσο νερό έχει περισσέψει στην κατσαρόλα. Σιγοβράζουμε όλα μαζί τα υλικά μας και προσθέτουμε τη σάλτσα το αλάτι και το πιπέρι.

Καλή όρεξη.

Scroll to Top