Η θερμική επεξεργασία μπορεί να γίνει και σε φούρνο μικροκυμάτων στα 500w για 5 λεπτά, δεν προτείνουμε τη χρίση του φούρνου μικροκυμάτων.
Θα πρέπει να θυμάστε ότι με την θερμική επεξεργασία καταστρέφονται κάποια θρεπτικά συστατικά από το ρύζι. Τοποθετούμε τα βάζα μας σε ένα ντουλάπι, έτσι ώστε να μην βλέπει το φως το ρύζι. Η καλύτερη θερμοκρασία αποθήκευσης για το ρύζι είναι 5-15 ° C, και η υγρασίας να μην ξεπερνάει το 65-70%, επίσης να αποφεύγετε το άμεσο φως. Θα πρέπει να είναι μακριά από μπαχαρικά γιατί μπορεί να πάρει μυρουδιές και όπως είπαμε να είναι σε σκοτεινό μέρος, με χαμηλή υγρασία και θερμοκρασία
Αν το ρύζι μας πιάσει μαμούνια το βάζουμε στο φούρνο μέσα σε ταψί για μιάμιση ώρα στους 90 oC βαθμούς για να σκοτωθούν πιθανών έντομα ή αυγά που έχει μέσα το ρύζι μας.