Συνταγή για σπιτικές νιφάδες καλαμποκιού.
ΥΛΙΚΑ
2 κούπες βρασμένο καλαμπόκι
1 κούπα καλαμποκάλευρο
1 κούπα νερό από αυτό που βράσαμε το καλαμπόκι
Μια κουταλιά αλάτι
3 κουταλιές ζάχαρη
Εκτέλεση
Βράζουμε πολύ καλά 5-6 καλαμπόκια.
Αλέθουμε τους σπόρους με το νερό μέχρι να γίνουν σαν αλοιφή.
Προσθέτουμε το καλαμποκάλευρο , το αλάτι και τη ζάχαρη.
Ζυμώνουμε σε ζύμη.
Παίρνουμε μικρά , ασχημάτιστα κομματάκια από τη ζύμη και τα απλώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα.
Όσο πιο μικρά και λεπτά τόσο καλύτερα θα γίνουν.
Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για κανένα μισάωρο περίπου , μέχρι να γίνουν τραγανά και να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
Τα τρώμε μέσα σε γάλα ή με γιαούρτι .
Νόπη Καραγιάννη, συντονίστρια Πελίτι Δράμας.