Στους περισσότερους μας αρέσει η φέτα. Πώς μπορούμε όμως να τη διατηρήσουμε από την ώρα που θα την αγοράσουμε;
Από το κατάστημα που θα αγοράσουμε τη φέτα μπορούμε να ζητήσουμε να μας δώσουν άλμη και έτσι να την βάλουμε μέσα σε ένα πλαστικό ή σε γυάλινο τάπερ με καπάκι και να προσθέσουμε την άλμη, με αυτό τον τρόπο συντηρείτε τη φέτα στο ψυγείο. Μπορούμε να κάνουμε και μόνοι μας εύκολα δική μας άλμη, διαλύοντας 70 – 80 γρ. χοντρό θαλασσινό αλάτι σε 1 κιλό νερό. Η φέτα μέσα στην άλμη μπορεί να συντηρηθεί στο ψυγείο για ένα μήνα χωρίς να χάσει τη γεύση του, να ξεραθεί, να σκληρύνει ή να κιτρινίσει. Αν κατέβει η άλμη καθώς καταναλώνετε τη φέτα μπορείτε να προσθέσετε λίγο νερό έτσι ώστε η φέτα να είναι πάντα καλυμμένη με άλμη.
Στη συνταγή Κασέρι με λεμόνι στο τέλος της συνταγής συντηρούμε το κεφαλάκι που κάνουμε μέσα σε λάδι. Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να συντηρήσουμε και τη φέτα και μάλιστα εκτός ψυγείου. Παίρνουμε ένα κομμάτι φέτα, το στεγνώνουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Βάζουμε τους κύβους της φέτας, μέσα σε ένα γυάλινο βάζο προσθέτουμε τα μυρωδικά που θέλουμε και συμπληρώνουμε με λάδι. Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να συντηρήσουμε τη φέτα εκτός ψυγείου για μεγάλο διάστημα.
Το βάζο με το τυρί το βάζουμε σε ένα σκιερό και δροσερό μέρος.
Όταν καταναλώσουμε τη φέτα το λάδι μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε στο φαγητό ή σε σαλάτες.