Σήμερα 19/06/2017 με οδηγό τον Στέλιο Μανιά έζησα μια εντυπωσιακή εμπειρία.
Ο Στέλιος είναι κτηνοτρόφος που κρατάει τον μαύρο χοίρο και καλλιεργεί παραδοσιακές ποικιλίες. Πρώτα επισκεφτήκαμε ένα χωράφι όπου καλλιεργεί μαύρο κουκί για τα ζώα αντικαθιστώντας τη σόγια με το μαύρο κουκί.
Καλλιεργεί επίσης αρακά και μπιζέλι και σιτάρι «μαυραγάνι Λήμνου» και «Σκληρόπετρα». Τους καλλιεργητές που είχαν τις παραπάνω ποικιλίες σταριού τις βρήκε μέσα από το βασικό έντυπο του Πελίτι «Κατά Τόπους Αγροκτήματα…».
Καλλιεργεί πολλές άλλες ποικιλίες για το σπόρο τους όπως το λάχανο, το πράσο κ.α. Στα χωράφια του φυτρώνει άγριο τριφύλλι.
Η μητέρα του Ελένη μεταποιεί το γάλα σε τυρί για τις ανάγκες του σπιτιού.
Το καλοκαίρι έχει μεγάλους βοηθούς τα τρία ανίψια του που περνάνε τις καλοκαιρινές διακοπές τους.
αρακάς
μαυραγάνι Λήμνου
σπόρος από άγριο τριφύλλι