Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.Εντάξει
mobile-logo
Αναζήτηση
  • Αρχική
  • Δράσεις
    • Διεθνείς Δράσεις
      • Seed freedom
      • Ολυμπιάδα σπόρων
    • Τοπικές Δράσεις
      • Γιορτή Σπόρων του Πελίτι
      • Δράσεις Πελίτι
    • 19η Γιορτή Σπόρων
  • Τοπικές Ομάδες
    • Τοπικές Ομάδες
    • Τοπικές Ομάδες
      • Πελίτι Αϊντάχο ΗΠΑ
  • Θεματοθήκη
    • Θεματοθήκη
      • Απόψεις – Προτάσεις
      • Φωτογραφίες
      • Donate
    • Βιβλιοθήκη
      • Κατά Τόπους Αγροκτήματα
      • Καλλιέργεια
      • Συνταγές
      • Νομοθεσία
  • Eshop
  • Νέα
  • Φιλοσοφικό υπόβαθρο
  • Η Γη του Πελίτι
  • Το Πελίτι στα ΜΜΕ
  • Τράπεζα σπόρων του Πελίτι
  • Οι μαθητές στη πρώτη γραμμή
  • Τοπικές Εορτές
  • Εκδόσεις
  • 27 χρόνια Πελίτι
  • Διακρίσεις
  • Επικοινωνία
  • Αναζήτηση
  • Sign In
Εναλλακτική κοινότητα για μια αρμονική συνύπαρξη. Εναλλακτική κοινότητα για μια αρμονική συνύπαρξη.
  • Επικοινωνία
0
Εναλλακτική κοινότητα για μια αρμονική συνύπαρξη. Εναλλακτική κοινότητα για μια αρμονική συνύπαρξη.
  • Αρχική
  • Δράσεις
    • Διεθνείς Δράσεις
      • Seed freedom
      • Ολυμπιάδα σπόρων
    • Τοπικές Δράσεις
      • Γιορτή Σπόρων του Πελίτι
      • Δράσεις Πελίτι
    • 19η Γιορτή Σπόρων
  • Τοπικές Ομάδες
    • Τοπικές Ομάδες
    • Τοπικές Ομάδες
      • Πελίτι Αϊντάχο ΗΠΑ
  • Θεματοθήκη
    • Θεματοθήκη
      • Απόψεις – Προτάσεις
      • Φωτογραφίες
      • Donate
    • Βιβλιοθήκη
      • Κατά Τόπους Αγροκτήματα
      • Καλλιέργεια
      • Συνταγές
      • Νομοθεσία
  • Eshop
  • Νέα
  • Αναζήτηση
Menu

Επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα
Home Συνταγές

Πάστα ελιάς

Συνταγές

Πάστα ελιάς

24 Φεβρουαρίου 2013 / 869 / 0

Υλικά:

ελιές, πιπεριά, ξύδι, λάδι, σκόρδο

Εκτέλεση:

Αφαιρούμε από τις ελιές τα κουκούτσια.

Πολτοποιούμε την ελιά μαζί με λίγη πιπεριά στο μούλτι, προσθέτουμε λίγο ξύδι και λάδι.

Αν θέλουμε να είναι λίγο πιο πικάντικο προσθέτουμε λίγο σκόρδο.

Τον πολτό τον βάζουμε σε μικρά βαζάκια.

Για να συντηρηθεί προσθέτουμε λίγο λάδι πριν το κλείσουμε.

Μαρία Κασιανού, Περαχώρι Ιθάκης

Share Post
Οι συνταγές της Ιωάννας
Κατά Τόπους Αγροκτήματα αφιερώ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο

Παναγιώτης Σαϊνατούδης

Σχετικά με τον αρθρογράφο

Παναγιώτης Σαϊνατούδης

Ο Παναγιώτης Σαϊνατούδης είναι ο ιδρυτής του Πελίτι (1995) www.peliti.gr Ξεκίνησε να ασχολείται με τους παραδοσιακούς σπόρους τον Ιανουάριο του 1991, όπου οργάνωσε την πρώτη ομάδα για τη συλλογή, διατήρηση και διάδοση των παραδοσιακών σπόρων στην Ελλάδα.

Άλλα άρθρα από Παναγιώτης Σαϊνατούδης

Παρόμοια άρθρα

Νέα - Ανακοινώσεις
Περισσότερα

Ρεβυθοκεφτέδες με ωμά ρεβίθια και μανιτάρια.

5 Μαρτίου 2022 / 1494
Υλικά: 500 γρ ρεβίθια. 2-3 πατάτες. Φρυγανιά τριμμένη 2-3 μανιτάρια. Ένα μεγάλο κρεμμύδι. Αλάτι. Πιπέρι Λάδι. Κόλιαντρο. Μαϊντανό Σκόρδο.   Εκτέλεση: Μουσκεύουμε από βραδύς, για... Συνέχεια Ανάγνωσης
Νέα - Ανακοινώσεις
Περισσότερα

Χούμους με μαύρα ρεβίθια.

15 Φεβρουαρίου 2022 / 881
Πριν λίγες μέρες έγραψα για τα μαύρα ρεβίθια που βρήκα σε ένα κατάστημα τροφίμων στη Δράμα. Σήμερα σας δίνω και μια πολύ ωραία συνταγή για... Συνέχεια Ανάγνωσης
Νέα - Ανακοινώσεις
Περισσότερα

Γλυκό καυτερή σάλτσα πιπεριάς

23 Ιανουαρίου 2022 / 1577
Τις προάλλες συναντηθήκαμε με τις γυναίκες από την Κοινσεπ Πλέτενο όπου μας έφεραν ως δώρα κάποια από τα πράγματα που κάνουν. Μέσα στα βαζάκια ήταν... Συνέχεια Ανάγνωσης
Νέα - Ανακοινώσεις
Περισσότερα

Συνταγή για παστουρμά

13 Ιανουαρίου 2022 / 2381
Η συνταγή για παστουρμά είναι του Βασίλη Μπονόβα. 1 κομμάτι νουά κομμένο στην μέση περίπου 2.3 κιλά για 2 μέρες αλάτισμα με 300 γρ αλάτι... Συνέχεια Ανάγνωσης
Βαδίζοντας προς την αυτάρκεια
Περισσότερα

Μανιτάρια τουρσί

3 Ιανουαρίου 2022 / 1414
Εχθές μας δώσανε πάρα πολλά μανιτάρια, δεν ξέραμε τι να τα κάνουμε και σκεφτήκαμε να δοκιμάσουμε να κάνουμε μανιτάρια τουρσί. Η συνταγή είναι από την... Συνέχεια Ανάγνωσης

Αφήστε Σχόλιο / Απάντηση Ακύρωση απάντησης

Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.

Κατηγορίες

  • 27 χρόνια Πελίτι
  • English
  • Seed freedom
  • Απόψεις – Προτάσεις
  • Βαδίζοντας προς την αυτάρκεια
  • Γιορτή Σπόρων του Πελίτι
  • Διακρίσεις
  • Διεθνείς Δράσεις
  • Δράσεις Πελίτι
  • Εκδόσεις
  • Η Γη του Πελίτι
  • Καλλιέργεια
  • Καλλιέργεια σε γλάστρες
  • Νέα – Ανακοινώσεις
  • Νομοθεσία
  • Οι μαθητές στη πρώτη γραμμή
  • Ολυμπιάδα σπόρων
  • Πελίτι Αϊντάχο ΗΠΑ
  • Στοιχεία επικοινωνίας
  • Συνταγές
  • Συνταγές για ψωμί
  • Συνταγές με κρέας
  • Συνταγές με μανιτάρια
  • Το Πελίτι στα ΜΜΕ
  • Τοπικές Δράσεις
  • Τοπικές Εορτές
  • Τοπικές Ομάδες του ΠΕΛΙΤΙ
  • Τράπεζα σπόρων του Πελίτι
  • Φιλοσοφικό υπόβαθρο
  • Русский

Πρόσφατα άρθρα

Peliti Community

23 Ιουνίου 2022 0

Τσουβαλοδρομίες στο Πελίτι

5 Ιουνίου 2022 0

6η Επιστημονική Συνάντηση για τις Γηγενείς και ...

28 Μαΐου 2022 0

Endangered Portraits

27 Μαΐου 2022 0

Ημέρα Περιβάλλοντος 2022, στο Πελίτι.

25 Μαΐου 2022 0

Ημερολόγιο

Ιούλιος 2022
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Ιούν    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Αναζήτηση

Ο κάθε ένας μας είναι σημαντικός και σπουδαίος ανεξάρτητα από την πολιτική, οικονομική και κοινωνική του θέση. Κάθε μέρα με τις σκέψεις μας και τις πράξεις μας δημιουργούμε το αύριο. Το μέλλον δεν είναι κάτι σταθερό, διαμορφώνεται από τις πράξεις μας σήμερα.

Παναγιώτης Σαϊνατούδης, ιδρυτής του Πελίτι

Ⓒ Created by ΠΕΛΙΤΙ

peiraios verified visa securecode visa mastercard maestro