Ονειρούπολη Δράμας 2018-2019 χωρίς Πελίτι.

Το 2014 η Οργανωτική επιτροπή της Ονειρούπολης Δράμας κάλεσε το Πελίτι να συμμετέχει στις δράσεις της Ονειρούπολης.

Από τότε κάθε χρόνο συμμετέχουμε στις δράσεις της Ονειρούπολης.

Μια μεγάλη ομάδα εθελοντών (20 ατόμων περίπου) στήριζαν το σπιτάκι του Πελίτι στην Ονειρούπολη, με δράσεις γνωριμία με τους σπόρους, γνωριμία με καρπούς, ζωγραφική, ψηφιδωτό με σπόρους, μαγειρέματα, δημιουργία σπορείων, στολισμός χριστουγεννιάτικου δέντρου με κολοκύθες κ.λ.π κάθε χρόνο κάναμε μια διαφορετική δράση. Κάθε χρόνο το σπιτάκι του Πελίτι στήνοντας από τους εθελοντές του Πελίτι, βάψιμο, κατασκευές, ράμπες για ανάπηρους κ.α. μια που η διοργάνωση αδυνατούσε να μας τα προσφέρει αυτά. Όλα αυτά τα κάναμε με πολύ χαρά και διάθεση γιατί μας ενδιέφερε η συμμετοχή μας στην Ονειρούπολη και η επαφή μας με τον κόσμο της Δράμας και όχι μόνο.

Το σπιτάκι του Πελίτι το επισκέπτονταν περίπου 2000 μαθητές και ένας μεγάλος αριθμός ενήλικων επισκεπτών από όλη την χώρα. Το Πελίτι είναι γνωστό σε όλη την Ελλάδα και είναι πολλοί αυτοί που θέλουν να μας επισκεφτούν και να μας γνωρίσουν από κοντά.

Στις 24 Οκτωβρίου 2018 επισκεφτήκαμε την οργανωτική επιτροπή της Ονειρούπολης Δράμας προκειμένου να κάνουμε αίτηση συμμετοχής στις δράσεις της Ονειρούπολης όπως και τα προηγούμενα χρόνια. Οι υπεύθυνοι μας ενημέρωσαν ότι η φετινή διοργάνωση έχει αλλάξει, ο χώρος που γίνονταν οι δράσεις από τις οργανώσεις έχει δοθεί σε μια εταιρία και θα κάνει κάτι σαν «εργοστάσιο καραμέλας». Έτσι όλες οι οργανώσεις χαμόγελο του Παιδιού, Πελίτι, φιλοζωηκές οργανώσεις, οργανώσεις αναπήρων κ.α έχουν αποκλειστεί από τη φετινή διοργάνωση.

Στεναχωρηθήκαμε παρά πολύ για τον αποκλεισμό μας. Στεναχωρηθήκαμε παρά πολύ για την παντελή έλλειψη οικολογικής ευαισθησίας σε αυτή τη μεγάλη γιορτή. Θεωρήσαμε ότι ο Δήμος Δράμας και η οργανωτική επιτροπή της Ονειρούπολης έχει κάθε δικαίωμα να κάνει τις αλλαγές που θέλει προς όφελος της διοργάνωσης και είναι σεβαστή ή όποια τους απόφαση.

Σήμερα όμως 6/12/2018 οδηγηθήκαμε στην έκδοση αυτής της ανακοίνωσης γιατί δυστυχώς μάθαμε ότι έχει διαδοθεί ότι οι οργανώσεις δεν θέλανε να συμμετάσχουν στην Ονειρούπολη 2018-2019.

Με αυτή μας την ανακοίνωση θέλουμε να δηλώσουμε ότι ήταν απόφαση της Οργανωτικής Επιτροπής της Ονειρούπολης ο αποκλεισμός του Πελίτι και όχι μόνο από την Ονειρούπολη.

Καλές γιορτές

Για το Πελίτι

Παναγιώτης Σαϊνατούδης

Ιδρυτής του Πελίτι

Scroll to Top