Κιντέατα

Ποντιακό φαγητό

Υλικά

  • 1κ. κορφές από τσουκνίδες
  • 1-2 χούφτες τριμμένα πράσα
  • 10 σκελίδες σκόρδο
  • 1-2 χούφτες αλεύρι σιταριού και καλαμποκιού
  • Αλάτι, πιπέρι καυτερό και λάδι προαιρετικά.

Εκτέλεση

Βάζουμε τις τσουκνίδες τα πράσα και τα σκόρδα να βράσουν καλά.

Όταν βράσουν στραγγίζουμε χωρίς να φύγει όλο το ζουμί.

Ρίχνουμε μέσα στα χόρτα σιγά, σιγά αλεύρι ανακατεύοντας συνέχεια…

Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και περνάμε το μείγμα από το μπλέντερ. Το ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα το βάζουμε σε σιγανή φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια. Προσθέτουμε λίγο ακόμα ζουμί αν το θέλουμε. Γίνεται μια βελούδινη κρέμα. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και λάδι προαιρετικά.

Scroll to Top