22 Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας

Ήταν 22 Μαΐου του 2009, Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας,  που με τίμησαν ως «Φύλακα της Βιοποικιλότητας της Μεσογείου» στη Ρώμη. Η επιστολή πρόσκληση έγραφε « Εκ μέρους του Εμιλ Φρισον, Γενικού διευθυντή του Bioversity International, έχω την μεγάλη ευχαρίστηση να σας ενημερώσω ότι έχετε επιλεγεί ως Φύλακας της βιοποικιλότητας της Μεσογείου, ως αναγνώριση της σημαντικής δουλειάς που έχετε κάνει για τη διασφάλιση της διατήρησης και χρήσης της γεωργικής βιοποικιλότητας στην Ελλάδα. Αυτή είναι μια τιμή που απονέμεται σε έναν επιλεγμένο αριθμό γεωργών, επιστημόνων και ακτιβιστών της βιοποικιλότητας από το Bioversity International και το Δήμο της Ρώμης. Συγχαρητήρια!”

Είναι πολύ μεγάλη χαρά και τιμή η αναγνώριση της δουλείας μου σε τέτοιο επίπεδο.

Αυτή η αναγνώριση μου έδωσε τη δύναμη να συνεχίσω το έργο του Πελίτι και να φτάσει εδώ που έφτασε. Μου έδωσε και όλες τις άλλες διακρίσεις που ήρθαν μετά στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Ξεκίνησα να μαζεύω παραδοσιακούς σπόρους με τα πόδια, χωρίς να έχω τίποτα παρά μόνο ένα όνειρο μπροστά μου.

Συνεχίστε να βαδίζετε να υλοποιήσετε τα όνειρα σας όσο τρελλά και αν ακούγονται.

Εμείς βάζουμε τον πήχη που θα φτάσουν τα όνειρα μας.

Αν βρείτε δυσκολίες συνεχίστε πάντα υπάρχει μια λύση. Οι δυσκολίες είναι για να μας δήξουν την αποφασιστικότητα μας.

Μια μέρα ο κόσμος θα είναι καλύτερος γιατί όλοι εμείς έχουμε κάνει πράξη τις σκέψεις και όνειρα για ένα καλύτερο κόσμο.

Η εργασία του Πελίτι με τις παραδοσιακές ποικιλίες σπόρων, άλλαξε προς το καλύτερο την πορεία στο θέμα της γεωργικής βιοποικιλότητας στην Ελλάδα στην Κύπρο, στη Βουλγαρία, κ.α.

Σίγουρα έχουμε να κάνουμε πολύ δρόμο ακόμη και η επιτυχία επιτυγχάνεται από όλους μας.

Όσο περισσότεροι άνθρωποι υιοθετήσουμε μια φιλική στάση ζωής στο θέμα των παραδοσιακών σπόρων, της βιολογικής γεωργίας και της υγιεινής διατροφής τόσο πιο ασφαλή θα γίνουν και τα γεωργικά οικοσυστήματα.

Scroll to Top