Φύλακας της βιοποικιλότητας της Μεσογείου

Μια παγκόσμια διάκριση

Ήταν λίγες μέρες μετά την 9η Πανελλαδική Γιορτή Ανταλλαγής Παραδοσιακών Ποικιλιών, όταν ένα πρωί χτύπησε το τηλέφωνο και μια κυρία από τη Ρώμη ζήτησε να μιλήσει μαζί μου και με προσκάλεσε στη Ρώμη. Η αλήθεια είναι ότι στην αρχή δεν κατάλαβα για ποιο λόγο μου ζητούσε να πάω στη Ρώμη…

Παραθέτω στη συνέχεια ένα απόσπασμα από την επιστολή που μας έστειλε.

“Αγαπητέ Παναγιώτη Σαϊνατούδη,

Εκ μέρους του Εμιλ Φρισον, Γενικού διευθυντή του Bioversity International, έχω την μεγάλη ευχαρίστηση να σας ενημερώσω ότι έχετε επιλεγεί ως Φύλακας της βιοποικιλότητας της Μεσογείου, ως αναγνώριση της σημαντικής δουλειάς που έχετε κάνει για τη διασφάλιση της διατήρησης και χρήσης της γεωργικής βιοποικιλότητας στην Ελλάδα. Αυτή είναι μια τιμή που απονέμεται σε έναν επιλεγμένο αριθμό γεωργών, επιστημόνων και ακτιβιστών της βιοποικιλότητας από το Bioversity International και το Δήμο της Ρώμης. Συγχαρητήρια!”

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους που μας βοηθήσατε και μας στηρίξατε όλα αυτά τα χρόνια.

Νιώθω ότι τώρα ξεκινάει η μεγάλη πορεία.

Ιστορίες που μου άλλαξαν τη ζωή

Το παρόν κείμενο γράφτηκε με αφορμή τη βράβευση μου ως«Φύλακα της Βιοποικιλότητας της Μεσογείου» 
Ευχαριστώ

Από δεξιά προς τα αριστερά.

Ο κ. Εμιλ Φρισον πρόεδρος της Bioversity International

Ο κ. Μιχαήλ Ι. Βρετάκης, συμβούλος οικολογίας και εμπορίου

της Ελληνικής Πρεσβείας στη Ρώμη.

Ο κ. Παναγιώτης Σαϊνατούδης

Ο εκπρόσωπος του Δήμου της Ρώμης

Η Bioversity International, Bioversity για συντομία, είναι το όνομα με το οποίο λειτουργεί το Διεθνές Ινστιτούτο Φυτογενετικών Πόρων (International Plant Genetic Resources Institute) IPGRI και  το Διεθνές Δίκτυο για τη Βελτίωση της Μπανάνας και του Πλανταίν (International Network for Improvement of Banana and Plantain) INIBAR.
Με τους συνεργάτες τους, αναλαμβάνουν έρευνα που έχει σαν στόχο τη βελτίωση της ανθρώπινης ζωής μέσα από τη χρήση και τη διατήρηση της γεωργικής βιοποικιλότητας.
Scroll to Top