Η συνταγή για την πίτσα που θα βρείτε στη συνέχεια είναι αρκετά ψωμόδες. Αν θέλετε να κάνετε ποιο λεπτό φύλλο μπορείτε να κάνετε δύο πίτσες με την ίδια ζύμη ή να βάλετε λιγότερο αλεύρι.
Υλικά: αλεύρι 500 γρ αλεύρι για όλες τις χρίσεις, 320 ml χλιαρό νερό. Ρίγανη μια κουταλιά της σούπας, αλάτι μια κουταλιά τις σούπας. Ένα φακελάκι ξερή μαγιά ή 100 γρ προζύμι. Λάδι για το άπλωμα της ζύμης.
Μέσα σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το χλιαρό νερό προσθέστε το αλεύρι, τη μαγιά, τη ρίγανη και το αλάτι. Ανακατεύετε με ένα κουτάλι στην αρχή και μετά ζυμώνετε με τα χέρια. Αν χρειαστεί μπορείτε να ρίξετε λίγο ακόμη αλεύρι. Όταν τα χέρια σας δεν κολλάνε στη ζύμη είναι έτοιμη.
Κλείστε το μπολ με το καπάκι του ή με μεμβράνη και τοποθετήστε την σε ένα ζεστό μέρος, σκεπάστε την με ένα μπουφάν ή κουβέρτα. Όταν η ζύμη θα διπλασιαστεί είναι έτοιμη.
Ρίξτε λίγο λάδι στη ζύμη και πλάστε την στα χέρια σας. Με αυτή τη ζύμη μπορείτε άνετα να κάνετε δύο πίτσες.
Απλώστε την ζύμη σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Απλώστε τη ζύμη στο ταψί.
Υλικά για την πίτσα.
Βάλτε πάνω στη ζύμη σάλτσα ντομάτας με ένα κουτάλι και απλώστε το πάνω στη ζύμη. Στην πίτσα βάζουμε ότι έχουμε διαθέσιμο. Μπορούμε να βάλουμε φέτες κασέρι, ή φέτες ντομάτας, μανιτάρια ψιλοκομμένα σε φέτες, ελιές, κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες κ.α.
Θα ψήσουμε την πίτσα σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά.