Το ρύζι είναι ένα από τα βασικά δημητριακά που καταναλώνετε πάνω από το μισό πληθυσμό της γης. Σε όλα τα σπίτια υπάρχει λίγο ρύζι για ένα φαγητό. Στην Ν. Α. Ασία ως το 1950 καλλιεργούνταν πάνω από 30.000 ποικιλίες ρυζιού.
Πώς μπορούμε να διατηρήσουμε το ρύζι; Στις συσκευασίες που αγοράζουμε το ρύζι αναγράφει την ημερομηνία λήξης του. Ανάλογα με την επεξεργασία που έγινε στο προϊόν η διάρκεια ζωής του είναι από 10-18 μήνες. Αν το ρύζι κρατηθεί μέσα στη συσκευασία του σε ένα χώρο χωρίς υψηλή υγρασία, υψηλή θερμοκρασία και σκοτεινό, μπορεί να διατηρηθεί χωρίς να πάθει κάτι για το χρονικό διάστημα που γράφει στη συσκευασία του. Έτσι μπορούμε να αγοράσουμε ρύζι και να το διατηρήσουμε στη συσκευασία του.
Μπορούμε να κάνουμε μια μικρή αποθήκευση σε ρύζι και κάθε φορά που χρειαζόμαστε να αγοράζουμε να το αποθηκεύουμε και να βγάζουμε να χρησιμοποιούμε το παλιότερο ρύζι.
Η καλύτερη θερμοκρασία αποθήκευσης για το ρύζι είναι 5-15 ° C, και η υγρασίας να μην ξεπερνάει το 65-70%, επίσης να αποφεύγετε το άμεσο φως.
Όταν ανοίξουμε τη συσκευασία του ρυζιού θα πρέπει να προσέξουμε που θα το αποθηκεύσουμε. Προτιμότερο είναι να το βάλουμε σε γυάλινα βάζα, σε κεραμικά σκεύη ή πλαστικά δοχεία με σφραγισμένο καπάκι.
Θα πρέπει να είναι μακριά από μπαχαρικά γιατί μπορεί να πάρει μυρουδιές, να είναι σε σκοτεινό μέρος, με χαμηλή υγρασία και θερμοκρασία.
Στη συνέχεια παραθέτω τα σχόλια από το βίντεο.
Maggie Make up Nails: Είχα διαβάσει σχόλιο κάποιου ο οποίος είπε έναν εύκολο τρόπο συντήρησης του ρυζιού. Γεμίζουμε πλαστικά μπουκάλια νερού ή αναψυκτικού με το ρύζι, ενδιάμεσα ρίχνουμε φύλλα δάφνης και όταν γεμίσει το μπουκάλι, το χτυπάμε στο πάτωμα ξανά και ξανά και βλέπουμε ότι κατεβαίνει το ρύζι. Γεμίζουμε εκείνο το κενό και επαναλαμβάνουμε μέχρι να μην κατεβαίνει άλλο η στάθμη του. Αφήνουμε επάνω, επάνω ένα μικρό κενό όσο ένας αρακάς και σε αυτό το κενό ρίχνουμε ένα βαμβάκι εμποτισμένο με οινόπνευμα. Το βάζουμε φωτιά και αμέσως βιδώνουμε το καπάκι. Το οξυγόνο που υπάρχει μέσα στο μπουκάλι, καταναλώνεται με την φωτιά στο βαμβάκι. Σφραγίζουμε το καπάκι με λειωμένο κερί. Με αυτόν τον τρόπο λένε ότι αντέχει το ρύζι για πολλά χρόνια. Εγώ το έκανα και κάποια στιγμή σε κάνα δυο χρόνια, θα ανοίξω ένα μπουκάλι για να δω πως θα είναι το ρύζι.
Mar ka: Δεν υπάρχει κίνδυνος να λιώσει το πλαστικό καπάκι;
Maggie Make up Nails: Όχι..