Η συνταγή για παστουρμά είναι του Βασίλη Μπονόβα.
1 κομμάτι νουά κομμένο στην μέση περίπου 2.3 κιλά
για 2 μέρες αλάτισμα με 300 γρ αλάτι
μετά από 2-3 μέρες πετάμε το νερό-αίμα και βάζουμε άλλα 300 γρ αλάτι περίπου
στη συνεχεία το ξαλμυρίζουμε για 6 ώρες με αλλαγή νερού μετά την τρίτη ώρα
σκουπίζουμε να στεγνώσει και το πασπαλίζουμε με το μίγμα του παστουρμά
43 γρ τσιμένι 43 γρ πάπρικα γλυκιά 14 γρ αλάτι 14 γρ σκόρδο σκόνη 14 γρ μαυροπίπερο σκόνη 14 γρ μπαχάρι Jamaican mint / allspice 14 γρ κύμινο
μπορείς να το πασπαλίσεις από έξω ή να γίνει πάστα με νερό και να το αλείψεις
προσωπικά προτιμώ πασπάλισμα, μετά για 2-3 εβδομάδες σε θερμοκρασία 15-17 βαθμούς σε 70% υγρασία για ωρίμανση και μετά καλή παρέα για κατανάλωση