Συνταγή για παστουρμά

1 κομμάτι νουά κομμένο στην μέση περίπου 2.3 κιλά για 2 μέρες αλάτισμα με 300 γρ αλάτι

μετά από 2-3 μέρες πετάμε το νερό-αίμα.

Στη συνεχεία το ξαλμυρίζουμε για 6 ώρες με αλλαγή νερού μετά την τρίτη ώρα

Σκουπίζουμε και στεγνώνουμε καλά το κρέας.

Στη συνέχεια πασπαλίζουμε το κρέας με το μείγμα του παστουρμά.

Τα δύο βασικά μπαχαρικά είναι το τσιμένι και η κόκκινη πιπεριά, από εκεί και πέρα προσθέστε και ότι άλλο θέλετε.

43 γρ τσιμένι, 43 γρ πάπρικα γλυκιά, 14 γρ αλάτι, 14 γρ σκόρδο σκόνη, 14 γρ μαυροπίπερο σκόνη, 14 γρ μπαχάρι, 14 γρ κύμινο, 14 γρ κανέλα.

μπορείς να το πασπαλίσεις από έξω

ή να γίνει πάστα με νερό και να το αλείψετε

Το αφήνουμε για 2-3 εβδομάδες σε θερμοκρασία 15-17 βαθμούς σε 70% υγρασία για ωρίμανση και μετά καλή παρέα για κατανάλωση

Η συνταγή για τον παστουρμά αρχικά δόθηκε από τον Βασίλη Μπονόβα, στη συνέχεια εμπλουτίστηκε.

Φωτογραφίες Παναγιώτης Σαϊνατούδης

Scroll to Top