Στηρίζουμε τους αγρότες

Από την ώρα που ξεκίνησε η υγειονομική κρίση στην Ελλάδα (Μάρτιος 2020), βλέπουμε συνέχεια τα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας να πλήττουν τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους.
Αυτές τις μέρες ανακοινώθηκαν ειδικά περιοριστικά μέτρα σε Πέλλα, Πιερία, Ημαθία και Κιλκίς λόγω Covid-19. Μέσα στα μέτρα είναι και το κλείσιμο των λαϊκών αγορών.
Αναρωτήθηκε κάποιος από τους αρμόδιους τι θα κάνουν οι αγρότες αυτών των περιοχών τα γεωργικά τους προϊόντα;
Θα αποζημιώσει κάποιος τους παραγωγούς που θα πετάξουν τον κόπο τους στα σκουπίδια;
Αναρωτήθηκε κανείς για τους καταναλωτές που προμηθεύονται φτηνά λαχανικά από πού θα τα προμηθευτούν;
Μήπως αυτό το μέτρο το κλείσιμο των λαϊκών θα έπρεπε να το σκεφτούν ξανά οι αρμόδιοι;
Με τον διωγμό των αγροτών από τα χωράφια τους, η πολιτεία οδηγεί τη χώρα σε μια πιο μεγάλη κρίση, από αυτή της υγειονομικής που ζούμε τώρα.
Οι καταναλωτές είναι ασφαλής αν φοράνε τη μάσκα τους και ψωνίζουν από τους πάγκους των παραγωγών, όπως ασφαλής είναι και όταν μπαίνουν με τη μάσκα τους μέσα στις μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων, όπου θα πάνε τα προϊόντα των παραγωγών με εξευτελιστικές τιμές για τους παραγωγούς.
Στηρίζουμε τους αγρότες να συνεχίσουν να μένουν στη γη τους και στην εργασία τους, στα φυτά τους και στα ζώα τους και καλούμε αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις να αναλογιστούν τις ευθύνες τους για το μέλλον της Ελληνικής Γεωργίας και τις αντοχές των αγροτών.

Φωτογραφία από τη σελίδα
https://www.pydnaskolindrou.gr/%CF%87%CF%81%CE%AE%CF%83%CE%B9%CE%BC%CE%B1/%CE%BB%CE%B1%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AD%CF%82

Scroll to Top