Υλικά 2 φλ. σταφίδες μαύρες, μουλιασμένες σε νερό για μισή ώρα.
2-3 σύκα και λίγοι χουρμάδες (προαιρετικά) κομμένοι σε μικρά κομμάτια ή αλεσμένοι μαζί με τις σταφίδες.
1φλ. σουσάμι, λιναρόσπορο, ηλιόσπορο, κολοκυθόσπορο χοντροαλεσμένα
1/2 φλ. χυμό πορτοκάλι.
3-4 γεμάτες κουταλιές κανέλα.
Κρατάμε λίγο από τους αλεσμένους σπόρους στην άκρη. Πολτοποιούμε τις σταφίδες με το πορτοκάλι και την κανέλα και ρίχνουμε στο μείγμα τους αλεσμένους σπόρους. Φτιάχνουμε μπαλάκια και τα τυλίγουμε με τους σπόρους που έχουμε κρατήσει.
Τα βάζουμε για 1ώρα τουλάχιστο στο ψυγείο για να σφίξουν .
Καλή όρεξη.
Η συνταγή αυτή είναι εύκολη και ωραία για εργαστήρια σε σχολεία με μικρά και μεγάλα παιδιά. Η φωτογραφία είναι από το εργαστήριο που κάναμε στο ΣΔΕ Μύκης την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2024.