Υλικά.
Ένα φλιτζανάκι του καφέ ρύζι, βγάζει περίπου δύο μικρές μερίδες.
Μια χούφτα γλιστρίδα.
Αλάτι, λάδι, κρεμμύδι, πιπέρι, μια ντομάτα και σάλτσα πιπεριάς.
Εκτέλεση.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό και όταν έχει αρχίσει να βράζει ρίχνουμε το ρύζι. Το αφήνουμε να πάρει μια βράση χωρίς να γίνει τελείως.
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι, που το έχουμε κόψει ψιλοκομμένο.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τη γλιστρίδα ψιλοκομμένη, την ντομάτα επίσης ψιλοκομμένη προσθέτουμε τη σάλτσα πιπεριάς, το αλάτι και το πιπέρι.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι στο τηγάνι με όσο νερό έχει και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν.
Η γλιστρίδα είναι είναι ένα κοινό άγριο χόρτο στον κήπο μας. Περιέχει πολλές βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Απ’ όλα τα φυτά που έχουν μελετηθεί εκτενώς, η γλιστρίδα έχει την υψηλότερη περιεκτικότητα σε ω-3 λιπαρά οξέα.