Για να πάρουμε σπόρους πεπονιού.

Παίρνουμε ένα ώριμο πεπόνι το κόβουμε στη μέση και τους σπόρους του τους αδειάζουμε σε ένα μπολ. Ξεκολλάμε τους σπόρους από τη σάρκα του πεπονιού και γεμίζουμε με νερό το μπολ. Μεταφέρουμε το νερό με τους σπόρους μέσα σε ένα γυάλινο βάζο.Όλοι οι σπόροι του πεπονιού θα ανεβούν στην επιφάνια του νερού.

Αφήνουμε τους σπόρους μέσα στο νερό για 24 ώρες. Μέσα στις επόμενες ώρες βλέπουμε τους ώριμους σπόρους να κάθονται στον πάτο του βάζου. Σε 24 ώρες θα γίνει ο διαχωρισμός των ώριμων σπόρων που θα κάτσουν στον πάτο και οι κούφιοι σπόροι που θα μείνουν στην επιφάνεια. Αδειάζουμε προσεκτικά το νερό αφαιρώντας τους κούφιους σπόρους από την επιφάνεια του νερού. Τους ώριμους σπόρους του ρίχνουμε σε ένα στραγγιστήρι όπου τους πλένουμε για μια φορά ακόμη. Μετά τους βάζουμε πάνω σε μια λαδόκολλα και τους αφήνουμε για μια εβδομάδα σε σκιά για να στεγνώσουν.

Αφού στεγνώσουν τους τοποθετούμε σε γυάλινο βάζο και γράφουμε τα χαρακτηριστικά της ποικιλίας και την χρονιά.

Τους αποθηκεύουμε σε χώρο με χαμηλή υγρασία και θερμοκρασία.

Καλή επιτυχία.

Scroll to Top