Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.Εντάξει
mobile-logo
Αναζήτηση
  • Αρχική
  • Πως να κρατήσουμε τους δικούς μας σπόρους
  • Καλλιέργεια
  • Βαδίζοντας προς την αυτάρκεια
  • Συνταγές
  • Νέα
  • Καλλιέργεια
  • Η Γη του Πελίτι
  • Το Πελίτι στα ΜΜΕ
  • Τράπεζα σπόρων του Πελίτι
  • Οι μαθητές στη πρώτη γραμμή
  • 27 χρόνια Πελίτι
  • Διακρίσεις
  • Επικοινωνία
  • Αναζήτηση
  • Sign In
Εναλλακτική κοινότητα για μια αρμονική συνύπαρξη. Εναλλακτική κοινότητα για μια αρμονική συνύπαρξη.
  • Επικοινωνία
0
Εναλλακτική κοινότητα για μια αρμονική συνύπαρξη. Εναλλακτική κοινότητα για μια αρμονική συνύπαρξη.
  • Αρχική
  • Πως να κρατήσουμε τους δικούς μας σπόρους
  • Καλλιέργεια
  • Βαδίζοντας προς την αυτάρκεια
  • Συνταγές
  • Νέα
  • Αναζήτηση
Menu

Επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα
Home Βαδίζοντας προς την αυτάρκεια

Πώς να κάνουμε τι δική μας σάλτσα

Βαδίζοντας προς την αυτάρκεια

Πώς να κάνουμε τι δική μας σάλτσα

2 Σεπτεμβρίου 2020 / 3507

Από μικρός θυμάμαι τη μητέρα μου, τις θείες μου αλλά και άλλες γυναίκες να κάνουν σάλτσες τον Αύγουστο ή το Σεπτέμβριο μήνα.
Οι εικόνες όπως, το καζάνι με τη φωτιά στην αυλή γεμάτο με βάζα και μέσα πανιά για να μη σπάσουν τα βάζα.
Η συνταγή που θα μοιραστώ μαζί σας είναι πολύ απλή και μπορείτε να την κάνετε και μέσα σε ένα διαμέρισμα.
Παίρνουμε τις ντομάτες, τις πλένουμε καλά, αφαιρούμε ότι δεν κάνει να μπει στη σάλτσα μας και μετά κόβουμε την ντομάτα σε μικρά σχετικά κομμάτια. Αν θέλετε να βγάλετε τα κουκούτσια και τη φλούδα, υπάρχουν μικρές χειροκίνητε μηχανές που τα αφαιρούν.

Τα κομμάτια τα βάζουμε μέσα στο μούλτι ή σε μπλέντερ και τα κόβουμε.
Το χυμό της ντομάτας τον βάζουμε στην κατσαρόλα.

Όταν γεμίσει η κατσαρόλα μας ανάβουμε τη φωτιά. Από την ώρα που θα ξεκινήσει ο βρασμός μετράμε 20’ λεπτά. Αν θέλουμε η σάλτσα μας να είναι πιο πηκτή μπορούμε να την αφήσουμε να βράσει περισσότερο χρόνο.
Την ώρα που αρχίζει να βράζει προσθέτουμε και το αλάτι μας.

Εάν θέλουμε την ώρα του βρασμού μπορούμε να προσθέσουμε βασιλικό και κομμάτια σκόρδου έτσι η σάλτσα μας γίνεται πικάντικη.
Αφού πάρει τη βράσει που χρειάζεται την προσθέτουμε στα βάζα μας. Τα βάζα είναι καθαρά αποστειρωμένα και τα καπάκια μας καινούρια.
Γεμίζουμε τα βάζα με ένα μπρίκι και κλείνουμε τα καπάκια, τοποθετούμε τα βάζα ανάποδα σε ταψί σε βρεγμένη πετσέτα. Τα αφήνουμε στο ταψί ως την επομένη μέρα που θα κρυώσουν.
Την επόμενη μέρα ελέγχουμε αν είναι εντάξει τα βάζα μας και τα αποθηκεύουμε ανάποδα σε ένα ντουλάπι σε δροσερό μέρος.
Καλή επιτυχία.

Share Post
Οι εργασίες στον κήπο τον Σεπτ...
Πρωτοχρονιά στο Πελίτι, 1η Σεπ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο

Παναγιώτης Σαϊνατούδης

Σχετικά με τον αρθρογράφο

Παναγιώτης Σαϊνατούδης

Ο Παναγιώτης Σαϊνατούδης είναι ο ιδρυτής του Πελίτι (1995) https://peliti.gr Ξεκίνησε να ασχολείται με τους παραδοσιακούς σπόρους τον Ιανουάριο του 1991, όπου οργάνωσε την πρώτη ομάδα για τη συλλογή, διατήρηση και διάδοση των παραδοσιακών σπόρων στην Ελλάδα.

Άλλα άρθρα από Παναγιώτης Σαϊνατούδης

Παρόμοια άρθρα

Νέα - Ανακοινώσεις
Περισσότερα

Ένα χέρι βοήθειας από το Πελίτι για τη Φαρκαδόνα

22 Σεπτεμβρίου 2023 / 2258
Την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023, στα πλαίσια του εργαστηρίου “οι εργασίες στον κήπο το Σεπτέμβριο” το Πελίτι έκανε ένα κάλεσμα για να συγκεντρωθούν είδη πρώτης... Συνέχεια Ανάγνωσης
Βαδίζοντας προς την αυτάρκεια
Περισσότερα

Τι σημαίνει να ζεις εκτός δικτύου; Τι ζει έξω από το δίκτυο; Πώς βγαίνεις από το δίκτυο;

15 Σεπτεμβρίου 2023 / 5206
Στο χθεσινό άρθρο Ζώντας Εκτός Δικτύων αναφέρθηκα πως ξεκίνησα αυτή την πορεία και έκλεισα το άρθρο Στις μέρες μας υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που θέλουν να... Συνέχεια Ανάγνωσης
Βαδίζοντας προς την αυτάρκεια
Περισσότερα

Σεμινάριο, διατήρηση τροφίμων χωρίς ηλεκτρική ενέργεια.

15 Σεπτεμβρίου 2023 / 13736
Σεμινάριο διατήρηση τροφίμων χωρίς ηλεκτρική ενέργεια. Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023, Ώρα προσέλευσης 10 το πρωί όπου θα γίνει το άναμμα του παραδοσιακού ξυλόφουρνου. Σεμινάριο από... Συνέχεια Ανάγνωσης
Βαδίζοντας προς την αυτάρκεια
Περισσότερα

Ζώντας Εκτός Δικτύων.

14 Σεπτεμβρίου 2023 / 2327
Σε ηλικία 24ων χρονών, έφυγα από τη Θεσσαλονίκη που ήταν η μόνιμη κατοικία μου η ασφάλεια της οικογένειας και των φίλων.  Θυμάμαι ακόμη εκείνο το... Συνέχεια Ανάγνωσης
Βαδίζοντας προς την αυτάρκεια
Περισσότερα

Προετοιμάζοντας …. το κελάρι μας

13 Σεπτεμβρίου 2023 / 3309
Είμαστε στα μέσα Σεπτεμβρίου 2023, συγκλονισμένοι με αυτά που βλέπουμε να εξελίσσονται στη Θεσσαλία. Οι άνθρωποι κοιμήθηκαν το βράδυ και ξύπνησαν στη μέση της νύχτας... Συνέχεια Ανάγνωσης

Comments are closed

Κατηγορίες

  • 27 χρόνια Πελίτι
  • English
  • Αποξήρανση
  • Απόψεις – Προτάσεις
  • Βαδίζοντας προς την αυτάρκεια
  • Γιορτή Σπόρων του Πελίτι
  • Διακρίσεις
  • Διεθνείς Δράσεις
  • Δράσεις Πελίτι
  • Η Γη του Πελίτι
  • Καλλιέργεια
  • Καλλιέργεια σε γλάστρες
  • Λαϊκά γιατροσόφια
  • Νέα – Ανακοινώσεις
  • Νερό
  • Νομοθεσία
  • Οι μαθητές στη πρώτη γραμμή
  • οίκο – κοινότητα
  • Πελίτι Αϊντάχο ΗΠΑ
  • Συνταγές
  • Συνταγές για γλυκά
  • Συνταγές για ελιές
  • Συνταγές για παιδιά
  • Συνταγές για ψωμί
  • Συνταγές με κρέας
  • Συνταγές με μανιτάρια
  • Το Πελίτι στα ΜΜΕ
  • Τοπικές Δράσεις
  • Τράπεζα σπόρων του Πελίτι
  • Φιλοσοφικό υπόβαθρο
  • Φωτιά
  • Русский

Πρόσφατα άρθρα

Ένα χέρι βοήθειας από το Πελίτι για ...

22 Σεπτεμβρίου 2023 0

Τι σημαίνει να ζεις εκτός δικτύου; Τι ...

15 Σεπτεμβρίου 2023 0

Σεμινάριο, διατήρηση τροφίμων χωρίς ηλεκτρική ενέργεια.

15 Σεπτεμβρίου 2023 0

Ζώντας Εκτός Δικτύων.

14 Σεπτεμβρίου 2023 0

Προετοιμάζοντας …. το κελάρι μας

13 Σεπτεμβρίου 2023 0

Ημερολόγιο

Σεπτέμβριος 2023
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
« Αυγ    

Αναζήτηση

Ο κάθε ένας μας είναι σημαντικός και σπουδαίος ανεξάρτητα από την πολιτική, οικονομική και κοινωνική του θέση. Κάθε μέρα με τις σκέψεις μας και τις πράξεις μας δημιουργούμε το αύριο. Το μέλλον δεν είναι κάτι σταθερό, διαμορφώνεται από τις πράξεις μας σήμερα.

Παναγιώτης Σαϊνατούδης, ιδρυτής του Πελίτι

Ⓒ Created by ΠΕΛΙΤΙ

peiraios verified visa securecode visa mastercard maestro