Από χρόνια είχα μια απορία, πώς οι επαγγελματίες καλλιεργητές καταφέρνουν να κρατάνε φρέσκα τα λαχανικά τους; Την απορία αυτή την είχα γιατί έκοβα τα μαρούλια π.χ και ως που να τα φέρω στο σπίτι μαραίνονταν. Αν έπρεπε να μετακινηθώ και με το αυτοκίνητο, ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες τα φύλλα τους γίνονταν πατσαβούρες.
Έτσι ρωτώντας και πειραματιζόμενος έφτασα στον κουβά με καπάκι.
Η απάντηση είναι πολύ απλή βάζουμε τα λαχανικά μας μέσα σε κουβά με καπάκι. Κλείνουμε το καπάκι και δεν υπάρχει εξάτμιση της υγρασίας των φυτών, δημιουργείτε ένα μικρό κλίμα που διατηρεί τα λαχανικά μας φρέσκα.
Τα λαχανικά μπορούν να κρατηθούν φρέσκα και πάνω από μια μέρα μέσα στον κουβά με κλειστό το καπάκι.
Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε.
Κουβά θα βρείτε και σε καταστήματα τροφίμων που αγοράζουν μεγάλες ποσότητες προϊόντων και μετά πετάνε τους κουβάδες. Έτσι θα κάνετε και επαναχρησιμοποίηση συσκευασιών.
Καλή επιτυχία