Η πίτα χωρίς φύλλο είναι πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή. Θέλετε δέκα λεπτά για την προετοιμασία και περίπου 45-50 λεπτά για το ψήσιμο.

Υλικά:

Τρις κούπες αλεύρι. Μπορείτε να βάλετε ότι αλεύρι θέλετε, προτείνουμε να κάνετε μείγμα.

Ένα φακελάκι μπέικιν πάουντερ

Ένα γιαούρτι 200 γρ

Αλάτι και πιπέρι

Νερό όσο πάρει για να γίνει ο χυλός.

Μπορείτε να προσθέσετε αυγά αν το επιθυμείτε.

Η γέμιση.

Η γέμιση μπορεί να είναι ότι εσείς θέλετε, ακόμη και κάποιο φαγητό που σας περίσσεψε την προηγούμενη μέρα.

Αν βάλετε πράσα θα πρέπει να τα σοτάρετε στο τηγάνι μαζί με  κρεμμύδι και να προσθέσετε και λίγο τυρί.

Σπανάκι και τυρί που μπορείτε να το προσθέσετε ωμό ή σοταρισμένο ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Στην πίτα με το πράσο ή το σπανάκι μπορείτε να προσθέσετε μανιτάρια ψιλοκομμένα, ωμά ή σοταρισμένα ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Μπορείτε να βάλετε ακόμη κρέας.  Κομμάτια κοτόπουλου που σας περίσσεψαν από το χθεσινό φαγητό, ή να την κάνετε με μπέικον ή με κύημα κ.α.

Εκτέλεση.

Σε ένα μπολ κάνετε το χυλό.

Ετοιμάζεται τη γέμιση σας σε ένα άλλο μπολ.

Αλείφετε σχολαστικά το ταψί σας με βιτάμ και μετά το πασπαλίζεται με καλαμποκάλευρο. Αν το ταψί δεν είναι καλά αλειμμένο με βιτάμ η πίτα μας θα κολλήσει.

Ρίχνετε τη μισή ποσότητα από το χυλό, προσθέτετε την γέμιση και ρίχνετε και το υπόλοιπο χυλό.

Ψήσιμο.

Θα ψήσετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45 λεπτά.

Καλή επιτυχία.

Scroll to Top