Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.Εντάξει
mobile-logo
Αναζήτηση
  • Αρχική
  • Πως να κρατήσουμε τους δικούς μας σπόρους
  • Καλλιέργεια
  • Βαδίζοντας προς την αυτάρκεια
  • Συνταγές
  • Νέα
  • Καλλιέργεια
  • Η Γη του Πελίτι
  • Το Πελίτι στα ΜΜΕ
  • Τράπεζα σπόρων του Πελίτι
  • Οι μαθητές στη πρώτη γραμμή
  • 27 χρόνια Πελίτι
  • Διακρίσεις
  • Επικοινωνία
  • Αναζήτηση
  • Sign In
Εναλλακτική κοινότητα για μια αρμονική συνύπαρξη. Εναλλακτική κοινότητα για μια αρμονική συνύπαρξη.
  • Επικοινωνία
0
Εναλλακτική κοινότητα για μια αρμονική συνύπαρξη. Εναλλακτική κοινότητα για μια αρμονική συνύπαρξη.
  • Αρχική
  • Πως να κρατήσουμε τους δικούς μας σπόρους
  • Καλλιέργεια
  • Βαδίζοντας προς την αυτάρκεια
  • Συνταγές
  • Νέα
  • Αναζήτηση
Menu

Επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα
Home Νέα - Ανακοινώσεις

Πίτα χωρίς φύλλο

Νέα - Ανακοινώσεις

Πίτα χωρίς φύλλο

6 Φεβρουαρίου 2023 / 701

Η πίτα χωρίς φύλλο είναι πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή. Θέλετε δέκα λεπτά για την προετοιμασία και περίπου 45-50 λεπτά για το ψήσιμο.

Υλικά:

Τρις κούπες αλεύρι. Μπορείτε να βάλετε ότι αλεύρι θέλετε, προτείνουμε να κάνετε μείγμα.

Ένα φακελάκι μπέικιν πάουντερ

Ένα γιαούρτι 200 γρ

Αλάτι και πιπέρι

Νερό όσο πάρει για να γίνει ο χυλός.

Μπορείτε να προσθέσετε αυγά αν το επιθυμείτε.

Η γέμιση.

Η γέμιση μπορεί να είναι ότι εσείς θέλετε, ακόμη και κάποιο φαγητό που σας περίσσεψε την προηγούμενη μέρα.

Αν βάλετε πράσα θα πρέπει να τα σοτάρετε στο τηγάνι μαζί με  κρεμμύδι και να προσθέσετε και λίγο τυρί.

Σπανάκι και τυρί που μπορείτε να το προσθέσετε ωμό ή σοταρισμένο ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Στην πίτα με το πράσο ή το σπανάκι μπορείτε να προσθέσετε μανιτάρια ψιλοκομμένα, ωμά ή σοταρισμένα ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Μπορείτε να βάλετε ακόμη κρέας.  Κομμάτια κοτόπουλου που σας περίσσεψαν από το χθεσινό φαγητό, ή να την κάνετε με μπέικον ή με κύημα κ.α.

Εκτέλεση.

Σε ένα μπολ κάνετε το χυλό.

Ετοιμάζεται τη γέμιση σας σε ένα άλλο μπολ.

Αλείφετε σχολαστικά το ταψί σας με βιτάμ και μετά το πασπαλίζεται με καλαμποκάλευρο. Αν το ταψί δεν είναι καλά αλειμμένο με βιτάμ η πίτα μας θα κολλήσει.

Ρίχνετε τη μισή ποσότητα από το χυλό, προσθέτετε την γέμιση και ρίχνετε και το υπόλοιπο χυλό.

Ψήσιμο.

Θα ψήσετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45 λεπτά.

Καλή επιτυχία.

Share Post
Εργαστήριο: φυτεύουμε πατάτες ...
Making our own nursery.

Σχετικά με τον αρθρογράφο

Παναγιώτης Σαϊνατούδης

Σχετικά με τον αρθρογράφο

Παναγιώτης Σαϊνατούδης

Ο Παναγιώτης Σαϊνατούδης είναι ο ιδρυτής του Πελίτι (1995) https://peliti.gr Ξεκίνησε να ασχολείται με τους παραδοσιακούς σπόρους τον Ιανουάριο του 1991, όπου οργάνωσε την πρώτη ομάδα για τη συλλογή, διατήρηση και διάδοση των παραδοσιακών σπόρων στην Ελλάδα.

Άλλα άρθρα από Παναγιώτης Σαϊνατούδης

Παρόμοια άρθρα

Νέα - Ανακοινώσεις
Περισσότερα

Πρόστιμο 42.515,65 ευρώ στο Πελίτι.

26 Μαρτίου 2023 / 69582
Αγαπητέ φίλε Αγαπητή φίλη, Είμαι ο Παναγιώτης Σαϊνατούδης, ιδρυτής του Πελίτι. Πολύ πιθανόν να με ξέρεις. Είμαι αυτός που παιδάκι 22 χρονών, (Ιανουάριος 1991) ξεκίνησα... Συνέχεια Ανάγνωσης
Δράσεις Πελίτι
Περισσότερα

Το Πελίτι ταξιδεύει στην Αίγινα και στην Αθήνα

22 Μαρτίου 2023 / 1475
Κύκλος ομιλιών του Παναγιώτη Σαϊνατούδη Βαδίζοντας προς την αυτάρκεια. Ο Παναγιώτης μας μιλάει για την ιστορία του Πελίτι, πώς να κρατήσουμε τους δικούς μας σπόρους,... Συνέχεια Ανάγνωσης
Γιορτή Σπόρων του Πελίτι
Περισσότερα

Πως να φτάσετε στο Πελίτι

22 Μαρτίου 2023 / 1619 / 0
Η έδρα του Πελίτι είναι στο Μεσοχώρι Παρανεστίου Δράμας στη Βορειοανατολική Ελλάδα και αποτελεί τμήμα του Δήμου Παρανεστίου, ο οποίος συνορεύει δυτικά με το Δήμο Ξάνθης, ανατολικά... Συνέχεια Ανάγνωσης
Βαδίζοντας προς την αυτάρκεια
Περισσότερα

Γνωριμία με τον κόσμο των μανιταριών

16 Μαρτίου 2023 / 217
Στα πλαίσια της σειράς μαθημάτων «Συναντήσεις και δράσεις του Πελίτι στο Πελίτι». Σας περιμένουμε την Κυριακή 9 Απριλίου 2023, από τις 12:00 μ.μ – 15:00... Συνέχεια Ανάγνωσης
Βαδίζοντας προς την αυτάρκεια
Περισσότερα

Σπόρος, η τράπεζα με το μεγαλύτερο επιτόκιο.

14 Μαρτίου 2023 / 1054
Στις 14 Φεβρουαρίου 2023, δημοσιεύσα το άρθρο “Τώρα που υπάρχει ακόμη χρόνος”. Στο άρθρο αναφερόμουν στη: νέα, δεύτερη μέσα σε τρεις ημέρες, δραματική προειδοποίηση που... Συνέχεια Ανάγνωσης

Comments are closed

Κατηγορίες

  • 27 χρόνια Πελίτι
  • English
  • Αποξήρανση
  • Απόψεις – Προτάσεις
  • Βαδίζοντας προς την αυτάρκεια
  • Γιορτή Σπόρων του Πελίτι
  • Διακρίσεις
  • Διεθνείς Δράσεις
  • Δράσεις Πελίτι
  • Η Γη του Πελίτι
  • Καλλιέργεια
  • Καλλιέργεια σε γλάστρες
  • Λαϊκά γιατροσόφια
  • Νέα – Ανακοινώσεις
  • Νερό
  • Νομοθεσία
  • Οι μαθητές στη πρώτη γραμμή
  • οίκο – κοινότητα
  • Πελίτι Αϊντάχο ΗΠΑ
  • Συνταγές
  • Συνταγές για γλυκά
  • Συνταγές για ελιές
  • Συνταγές για παιδιά
  • Συνταγές για ψωμί
  • Συνταγές με κρέας
  • Συνταγές με μανιτάρια
  • Το Πελίτι στα ΜΜΕ
  • Τοπικές Δράσεις
  • Τράπεζα σπόρων του Πελίτι
  • Φιλοσοφικό υπόβαθρο
  • Φωτιά
  • Русский

Πρόσφατα άρθρα

Πρόστιμο 42.515,65 ευρώ στο Πελίτι.

26 Μαρτίου 2023 0

Το Πελίτι ταξιδεύει στην Αίγινα και στην ...

22 Μαρτίου 2023 0

Πως να φτάσετε στο Πελίτι

22 Μαρτίου 2023 0

Γνωριμία με τον κόσμο των μανιταριών

16 Μαρτίου 2023 0

Σπόρος, η τράπεζα με το μεγαλύτερο επιτόκιο.

14 Μαρτίου 2023 0

Ημερολόγιο

Μάρτιος 2023
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
« Φεβ    

Αναζήτηση

Ο κάθε ένας μας είναι σημαντικός και σπουδαίος ανεξάρτητα από την πολιτική, οικονομική και κοινωνική του θέση. Κάθε μέρα με τις σκέψεις μας και τις πράξεις μας δημιουργούμε το αύριο. Το μέλλον δεν είναι κάτι σταθερό, διαμορφώνεται από τις πράξεις μας σήμερα.

Παναγιώτης Σαϊνατούδης, ιδρυτής του Πελίτι

Ⓒ Created by ΠΕΛΙΤΙ

peiraios verified visa securecode visa mastercard maestro