Υλικά:
450 γρ. ταχίνι.
200 γρ μέλι.
Κουβερτούρα.
150 γρ ξηρούς καρπούς (αμύγδαλο, φουντούκι, κάσιους ή ότι άλλο θέλετε).
200 γρ βρώμη
80 γρ σταφίδες ή ότι άλλο θέλετε.
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ προσθέτουμε το ταχίνι και το μέλι και το ανακατεύουμε πολύ καλά. Σπάμε τους ξηρούς καρπούς και τους προσθέτουμε στο μείγμα μας. Προσθέτουμε τα βρώμη τα δημητριακά και τις σταφίδες. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι όλα τα υλικά μας πολύ καλά, αν θέλουμε μπορούμε να τα ζυμώσουμε με τα χέρια.
Σε ένα δεύτερο σκεύος κάνουμε μπεν μαρί. Το μπεν μαρί είναι μια μέθοδος θέρμανσης υλικών που είναι ευαίσθητα σε υψηλές θερμοκρασίες. Θα βάλουμε την κουβερτούρα μας σε ένα μεγάλο μπρίκι, αφού πρώτα την έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια και το μπρίκι θα το βάλουμε σε μια κατσαρόλα που έχει μέσα ζεστό νερό και είναι στο μάτι της κουζίνας. Όταν θα λιώσει η κουβερτούρα μας θα την προσθέσουμε στο πρώτο μείγμα μας και θα ενώσουμε όλα τα υλικά μας.
Στη συνέχεια θα πάρουμε ένα πυρέξ όπου θα στρώσουμε από κάτω σελοφάν και μέσα εκεί θα απλώσουμε το μείγμα μας. Θα το βάλουμε στο ψυγείο και αφού το αφήσουμε για μια ώρα τουλάχιστον θα το κόψουμε σε μικρά κομμάτια.
Καλή επιτυχία.