Τέλη Νοεμβρίου (26/11/2020) του Αγίου Στυλιανού σήμερα, σε ένα μήνα Χριστούγεννα, έχουμε αρχίσει να μπαίνουμε σε εορταστική ατμόσφαιρα. Τι θα λέγατε να κάνουμε μια ωραία μηλόπιτα με χαρουπαλευρό.
Υλικά
2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
1 φλιτζάνι τσαγιού χαρουπάλευρο.
1 φλιτζάνι τσαγιού μέλι ή χαρουπόμελο αντί μελιού, όπου δεν θα χρειαστεί ζέσταμα για να διαλυθεί.
1 φλιτζάνι τσαγιού σπορέλαιο.
½ φλιτζάνι τσαγιού πορτοκάλι χυμό.
½ φλιτζάνι τσαγιού καρύδια αλεσμένα στο μούλτι.
5 ή 6 μήλα σε κομματάκια.
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα.
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα.
Γαρίφαλο και σταφίδες προαιρετικά.
Εκτέλεση
Βάζω σε κατσαρόλα το μέλι με τα μήλα μέχρι να λιώσει (σε χαμηλή φωτιά). Στο τέλος ρίχνω το λάδι
Σε μπολ ρίχνω τα στεγνά υλικά τ’ ανακατεύω και τα ρίχνω στο μείγμα της κατσαρόλας.
Διαλύω τη σόδα στο πορτοκάλι και το ρίχνω στο μείγμα.
Βάζω μια λαδόκολλα σε μικρό ταψάκι ρίχνω το μείγμα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για 45 λεπτά ακριβώς.
Το μυστικό της επιτυχίας είναι να την κάνετε με παρέα.
Καλή επιτυχία.