Τέλη Νοεμβρίου (26/11/2020) του Αγίου Στυλιανού σήμερα, σε ένα μήνα Χριστούγεννα, έχουμε αρχίσει να μπαίνουμε σε εορταστική ατμόσφαιρα. Τι θα λέγατε να κάνουμε μια ωραία μηλόπιτα με χαρουπαλευρό.
Υλικά
2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
1 φλιτζάνι τσαγιού χαρουπάλευρο.
1 φλιτζάνι τσαγιού μέλι ή χαρουπόμελο αντί μελιού, όπου δεν θα χρειαστεί ζέσταμα για να διαλυθεί.
1 φλιτζάνι τσαγιού σπορέλαιο.
½ φλιτζάνι τσαγιού πορτοκάλι χυμό.
½ φλιτζάνι τσαγιού καρύδια αλεσμένα στο μούλτι.
5 ή 6 μήλα σε κομματάκια.
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα.
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα.
Γαρίφαλο και σταφίδες προαιρετικά.
Εκτέλεση
Βάζω σε κατσαρόλα το μέλι με τα μήλα μέχρι να λειώσει (σε χαμηλή φωτιά). Στο τέλος ρίχνω το λάδι
Σε μπολ ρίχνω τα στεγνά υλικά τ’ ανακατεύω και τα ρίχνω στο μίγμα τα κατσαρόλας.
Διαλύω τη σόδα στο πορτοκάλι και το ρίχνω στο μίγμα.
Βάζω μια λαδόκολλα σε μικρό ταψάκι ρίχνω το μίγμα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για 45 λεπτά ακριβώς.
Το μυστικό της επιτυχίας είναι να την κάνετε με παρέα.
Καλή επιτυχία.