Μανιταρόπιτα  χωρίς φύλλα.

Υλικά (για 7 – 8 άτομα).

1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό.

1 κιλό μανιτάρια φρέσκα κομμένα φέτες

4 αυγά

400 γρ. λαδοτύρι σε κυβάκια ή άλλο σκληρό τυρί που βγάζει άρωμα.

4 κουταλιές αλεύρι.

Αλάτι, πιπέρι.

Λίγο βούτυρο για το άλειμμα του σκεύους.

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250 βαθμούς C.

Βάζουμε σε λεκανίτσα όλα  τα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά με το χέρι μέχρι να γίνουν μια μάζα. Στρώνουμε το μείγμα σε πυρέξ, σε πάχος 1-2 δάχτυλα.

Βάζουμε το πυρέξ στο φούρνο, χαμηλώνουμε στους 220 βαθμούς C και ψήνουμε για 60’. Πρέπει να πάρει ωραίο χρώμα και να τραβήξει όλα τα υγρά του. (Χρησιμοποιούμε, αν είναι δυνατόν, διαφανές σκεύος για να βλέπουμε αν έχει υγρά από κάτω και αν ψηθεί).

Τη συνταγή τη βρήκα πριν χρόνια στο διαδίκτυο, δεν ξέρω τον συντάκτη, την κάνουμε στο σπίτι μας και σας την προτείνουμε.

 

Scroll to Top