Λικέρ άγριου τριαντάφυλλου

Το άγριο τριαντάφυλλο είναι ένας θάμνος που το συναντάμε σε όλη τη χώρα. Ο καρπός του είναι πολύ πλούσιος σε βιταμίνη C. Μαζεύουμε τους καρπούς της άγριο τριανταφυλλιάς το φθινόπωρο τους στεγνώνουμε σε σκιερό μέρος μπορούμε να τους κάνουμε τσάι. Εκτός από τσάι μπορούμε να τους κάνουμε και λικέρ.

Πώς κάνουμε λικέρ άγριου τριαντάφυλλου

250 γρ άγρια τριαντάφυλλα

250 γρ ζάχαρη (μπορούμε να προσθέσουμε ή να αφαιρέσουμε ζάχαρη αναλόγως πόσο γλυκό θέλουμε να είναι το λικέρ μας).

250 ml τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο.

Βάζουμε όλα τα υλικά μας μέσα σε ένα γυάλινο βάζο και το τοποθετούμε σε σκιά.

Τις πρώτες μέρες ανακατεύουμε ή αναποδογυρίζουμε το βάζο έτσι ώστε να λιώσει η ζάχαρη.

Τοποθετούμε το βάζο σε σκοτεινό μέρος (μέσα σε ένα ντουλάπι) και το αφήνουμε εκεί για 2 μήνες περίπου. Όσο περισσότερο χρόνο το αφήσουμε τόσο καλύτερο αποτέλεσμα έχουμε. Αυτό που έλεγαν οι παλιοί είναι ότι φέτος κάνουμε το λικέρ και το πίνουμε του χρόνου.

 

 

Scroll to Top