Κριθαράκι με μανιτάρια και κόκκινη κολοκύθα

Υλικά

200 γρ ή δυο φλιτζανάκια του καφέ κριθαράκι.

Ένα ξερό κρεμμύδι, ένα καρότο, τέσσερα μανιτάρια, και κόκκινη πιπεριά. Ένα κομμάτι κολοκύθας κόκκινης (100 γρ) κομμένο σε μικρά κομμάτια, την ποσότητα υπολογίστε την ανάλογα με τα άτομα που θα έχετε στο τραπέζι και τη γεύση που θέλετε να δώσετε στο φαγητό σας.

Αλάτι, πιπέρι, κύμινο, σάλτσα και ότι άλλο θέλετε.

Σκεύη που θα χρειαστείτε: μια κατσαρόλα και ένα βαθύ τηγάνι.

Εκτέλεση.

Στην κατσαρόλα βάζουμε το νερό να βράσει, όταν αρχίζει να βράζει θα ρίξουμε το κριθαράκι. Υπολογίζουμε το νερό μας να σκεπάζει το κριθαράκι και να έχει και δυο δάχτυλα ακόμη. Πριν γίνει τελείως το κριθαράκι θα το ενώσουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Θα το βγάλουμε από την κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα.  Το νερό της κατσαρόλας θα το προσθέσουμε σταδιακά στο τηγάνι.

Στο τηγάνι βάζουμε το λάδι, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τα μανιτάρια, το καρότο.

Τα σοτάρουμε για δέκα λεπτά περίπου. Όταν είναι έτοιμο και το κριθαράκι το προσθέτουμε στα λαχανικά που έχουμε σοτάρει και προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το κύμινο, τη σάλτα και ότι άλλο θέλουμε.

Αφήνουμε στη φωτιά το φαγητό να δέσει.

Ένα εύκολο και νόστιμο φαγητό.

Καλή επιτυχία.

Scroll to Top