Υλικά:
Μια κούπα μεγάλη του καφέ φακές.
Ένα μεγάλο κρεμμύδι και μια σκελίδα σκόρδο.
100 γρ νυφάδες βρώμης και 100 γρ τριμμένη φρυγανιά. Αν δεν έχετε νυφάδες βρώμης θα βάλετε περισσότερη φρυγανιά.
Προαιρετικά μπορείτε να βάλετε ένα αυγό.
Λάδι, αλάτι, πιπέρι μαύρο, πιπέρι κόκκινο, ρίγανη και ότι άλλο μυρωδικό θέλετε.
Εκτέλεση.
Βράζετε τις φακές και το κρεμμύδι. Όταν κρυώσουν τις αλέθετε.
Σε ένα μπολ θα βάλετε τις αλεσμένες φακές, τις νυφάδες βρώμης αλεσμένες, την τριμμένη φρυγανιά, το αλάτι το πιπέρι λίγο λάδι και τα υπόλοιπα μυρωδικά. Ζυμώνετε όλα τα υλικά καλά και μετά τα πλάθετε σε κεφτεδάκια ή σουτσουκάκια.
Μπορείτε να τα τηγανίσετε τα κεφτεδάκια φακής σε δυνατή φωτιά ή να τα βάλετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στο φούρνο στους 200οC για 30 λεπτά, εξαρτάτε από το φούρνο. Αν βάλετε πατάτες στο ταψί μαζί με τα κεφτεδάκια όπως φαίνεται στη φωτογραφία, αφού κόψετε τις πατάτες σε μικρά κομμάτια, βάλτε τις σε ένα μπολ και ρίξτε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, λάδι και ότι άλλο μυρωδικό θέλετε και ανακατέψτε τις καλά.
Καλή επιτυχία