Σπάμε τα καλαμποκιά σε δυο η τρία κομμάτια και τα ξεσποριάζουμε.
Τα ξεπλένουμε σε μια λεκάνη και τα στραγγίζουμε σε τρυπητό.
Βάζουμε στα αποστειρωμένα βαζάκια των 330ml καλαμπόκι, (χρησιμοποιώ 330ml βάζο, για να είναι μιας χρίσεως) ένα κοφτό κουταλάκι γλυκού χοντρό αλάτι και γεμίζουμε με νερό ως το σπάσιμο του βάζου, ιδανικά εμφιαλωμένο.
Σφραγίζουμε τα βάζα με καινούρια αποστειρωμένα καπάκια και τα τοποθετούμε σε κατσαρόλα. (Αν χωράνε σε ύψος, μπορούμε να βάλουμε και δεύτερη σειρά από πάνω.)
Βάζουμε στον πάτο της κατσαρόλας μια πετσέτα για να μη σπάσουν τα βάζα κατά τον βρασμό.
Βράζουμε για μισή ώρα, από τη στιγμή που θα αρχίσει να κοχλάζει το νερό.
Μετά από μισή ώρα, τα βγάζουμε και τα αφήνουμε στον πάγκο, γυρισμένα ανάποδα και σκεπασμένα με μια πετσέτα να κρυώσουν σιγά σιγά.
Την επόμενη μέρα, ελέγχουμε αν έχουν σφραγίσει σωστά και τα τοποθετούμε στο ντουλάπι.
Αν κάποιο δε σφράγισε σωστά, το βάζουμε στο ψυγείο και το καταναλώνουμε άμεσα.
Θυμηθείτε αν χρησιμοποιήσετε μεγαλύτερο βάζο, να συμπληρώσετε αλάτι.
Διατηρείται για πάνω από ένα χρόνο.
Το χρησιμοποιούμε στις σαλάτες, στο ριζότο με λαχανικά η όπου αλλού αγαπάτε…καλή επιτυχία!
Συνταγή και φωτογραφία: Γεωργιάδου Μαριάννα