Γεμιστά με ρύζι λαχανικά και μανιτάρια.

Η μαγειρική είναι μια τέχνη όπως όλες οι τέχνες που η φαντασία παίζει καθοριστικό ρόλο. Στη συνταγή που θα σας παρουσιάσω σήμερα έχω αυτοσχεδιάσει, πάρτε την βασική ιδέα και προσαρμόστε την στις δικές σας διατροφικές ανάγκες.

Υλικά:

Ρύζι, για κάθε πιπεριά θέλουμε δυο κουταλιές της σούπας ρύζι. Αν η πιπεριά μας είναι μικρή βάζουμε μια κουταλιά.

Δύο μελιτζάνες.

Δύο ντομάτες.

Ένα κολοκυθάκι.

Δύο καρότα

Μερικές πιπεριές.

Κρεμμύδι ξερό.

Μια σκελίδα σκόρδο.

Νυφάδες βρώμης.

Σουσάμι.

Ηλιόσπορους καθαρισμένους.

Αλάτι

Πιπέρι.

Σάλτσα

Λάδι.

Μια κουταλιά του γλυκού καυτερή σάλτσα.

Εκτέλεση.

Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τις δύο μελιτζάνες, το κολοκυθάκι και τις πιπεριές. Τις ντομάτες και τα καρότα τα τρίβουμε στον τρίφτη. Βάζουμε όλα τα λαχανικά ψιλοκομμένα σε μια γαβάθα.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και το βάζουμε σε αντί κολλητικό τηγάνι με λάδι. Αφού ροδίσει το κρεμμύδι προσθέτουμε τα μανιτάρια σε μικρά κομμάτια. Αφού ροδίσουν και τα μανιτάρια προσθέτουμε και τα λαχανικά. Τα λαχανικά μας θα βγάλουν νερό, σε αυτή τη φάση δε χρειάζεται να προσθέσουμε περισσότερο νερό.

Αφού πάρουν μια βράση τα λαχανικά με το ζουμί τους, προσθέτουμε το ρύζι, με τις νυφάδες βρώμης και το σουσάμι και τον ηλιόσπορο. Τα υλικά αυτά χρειάζεται να τα πλένουμε πριν τα προσθέσουμε στο τηγάνι μας. Στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο νερό. Είναι καλό να προσέχουμε το τηγάνι μας γιατί μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε επιπλέον νερό. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη σάλτα, το αλάτι, το  πιπέρι. Βράζουμε τα υλικά μας ως το σημείο το ρύζι να έχει φουσκώσει χωρίς να έχει γίνει τελείως.

Κατεβάζουμε τη γέμιση μας από τη φωτιά και γεμίζουμε τις πιπεριές μας. Τις πιπεριές τις πλένουμε, κόβουμε το καπάκι  αφήνοντας ένα σημείο ενωμένο για να μη σκορπίσει το ρύζι. Αν περισσέψει γέμιση συμπληρώνουμε τα κενά ανάμεσα στις πιπεριές. Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό και ψήνουμε στον αέρα στους 200 βαθμούς Κελσίου για μια ώρα.

Καλή επιτυχία

 

Scroll to Top