Φακόρυζο.
Το φακόρυζο είναι μια εύκολη και γρήγορη συνταγή, μπορεί επίσης να λειτουργήσει και ως δεύτερο φαγητό αν την μια μέρα φάμε φακή και περισσέψει τη δεύτερη μέρα κάνουμε φακόρυζο.
Υλικά.
Φακή, ένα φλιτζανάκι του καφέ.
Ρύζι, ενάμισι φλιτζανάκι του καφέ.
Νερό, δύο νεροπότηρα μπορεί και λίγο παραπάνω.
Λάδι, κρεμμύδι, σκόρδο, κύμινο, πιπέρι, αλάτι.
Εκτέλεση.
Πλένουμε τις φακές και τις βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με το κρεμμύδι να βράσουν.
Το ρύζι το πλένετε και το βάζετε σε ένα σκεύος για να μουσκέψει. Λίγο πριν βράσει τελείως η φακή προσθέστε το ρύζι, το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι, το κύμινο, το σκόρδο και ότι άλλο θέλετε. Το ρύζι το βράζεται μαζί με τη φακή ως που να φουσκώσει και να ρουφήξει το νερό.
Η συνταγή είναι από την Παλαιστίνη.