Εργαστήριο: ζύμωμα ψωμιού και συντήρηση τροφίμων χωρίς ηλεκτρική ενέργεια.

Αγαπητοί φίλοι και φίλες σας καλούμε

Την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024 στη γη του Πελίτι στο Μεσοχώρι Παρανεστίου Δράμας. Από τις 12:00 μ. μ. ως τις 15:00 μ. μ. ο Παναγιώτης Σαϊνατούδης ιδρυτής του Πελίτι, θα παρουσιάσει πως κάνουμε προζύμι, πως ζυμώνουν και πως ψήνουμε το ψωμί με διαφορετικούς τρόπους, όπως παραδοσιακός ξυλόφουρνο, σε γάστρα κ.α. Παράλληλα θα γίνει παρουσίαση πάνω στη συντήρηση των τροφίμων με παραδοσιακές μεθόδους χωρίς ηλεκτρική ενέργεια, αποξήρανση στον ήλιο, κονσερβοποίηση, συντήρηση σε λάδι, αλάτι, ζάχαρη κ.λ.π.

Το σεμινάριο θα γίνει σε εξωτερικό χώρο, φροντίστε να φοράτε ζεστά, πρόχειρα ρούχα, που να μη φοβάστε να τα λερώσετε, παπούτσια για χώμα και ζεστές κάλτσες.

Μπορείτε να φέρετε και κάποιο στεγνό φαγητό (πίτα, ελιές, ψωμί, τυρί κ.α ) για έναν κοινό μπουφέ για να κλείσει το σεμινάριο με ένα κοινό τραπέζι. Οι γονείς μπορείτε να φέρετε τα παιδιά σας και μπάλες για να παίξουν τα παιδιά.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6946885567, σε περίπτωση που δεν απαντήσω στείλτε μου γραπτό μήνυμα ή στείλτε μήνυμα στο viber.

Εκδήλωση στο fb Κοινότητα Πελίτι

Είσοδος ελεύθερη.

Καλή αντάμωση.

Φωτογραφία: Σάκης Βαμβακίδης

Όσοι δεν μπορέσετε να έρθετε το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί και το Σάββατο 11 Μαΐου 2024 στα πλαίσια της 24ης Γιορτή Σπόρων του Πελίτι.

Δείτε και τα σχετικά βίντεο.

 

 

Scroll to Top