Επίσκεψη στο αγρόκτημα του Γιώργου Δούμου

Το Πελίτι σε μια προσπάθεια να φέρει κοντά τους καλλιεργητές με τους καταναλωτές ξεκινάει ένα κύκλο επισκέψεων σε κτήματα συνεργαζόμενων καλλιεργητών παραδοσιακών ποικιλιών.

Έτσι την Κυριακή 7 Απριλίου 2024 στις 12 το μεσημέρι ραντεβού στην εκκλησία της Ξυφιανής της Π. Ε. Πέλλας. Εκεί θα μας περιμένει ο Γιώργος Δούμος, βιοκαλλιεργητής και διατηριτής παραδοσιακών ποικιλιών σιτηρών και λαχανικών.

Ο Γιώργος θα μας μιλήσει για την ιστορία του, πως από χημικός καλλιεργητής έγινε βιοκαλλιεργητής και πως ανακάλυψε και υοθέτισε τις παραδοσιακές ποικιλίες όπως το μονόκκο σιτάρι και την μπαχοβίτικη πιπεριά. Θα μοιραστεί ιστορίες από τη συνεργασία του με το Πελίτι και το ταξίδι μας στις Η. Π. Α το 2019 στην συνάντηση κορυφής για τους σπόρους στη Σάντα Φε στο Νέο Μεξικό.

Θα επισκεφτούμε τις εγκαταστάσεις του την μονάδα μεταποίησης των προϊόντων από το σπόρο έως και το τελικό προϊόν και τα χωράφια του. Η συνάντηση θα ολοκληρωθεί στις τρεις το μεσημέρι.

Το σεμινάριο θα γίνει σε εξωτερικό χώρο, φροντίστε να φοράτε πρόχειρα ρούχα, που να μη φοβάστε να τα λερώσετε, παπούτσια για χώμα και ζεστές κάλτσες.

Μπορείτε να φέρετε και κάποιο στεγνό φαγητό (πίτα, ελιές, ψωμί, τυρί κ.α ) για έναν κοινό μπουφέ για να κλείσει το σεμινάριο με ένα κοινό τραπέζι.

Τηλέφωνα επικοινωνίας:

6974127248  Γιώργος.

6946885567 Παναγιώτης, σε περίπτωση που δεν απαντήσω στείλτε μου γραπτό μήνυμα ή στείλτε μήνυμα στο viber.

Εκδήλωση στο fb

Είσοδος ελεύθερη.

Καλή αντάμωση.

 

Scroll to Top