Εύκολη συνταγή για λάχανο τουρσί

θα χρειαστείτε:

  • Γυάλινοι βάζο 750 ml
  • Λάχανο
  • Καρότο
  • Σέλινο
  • Σκόρδο
  • Μια κουταλιά χοντρό αλάτι
  • Νερό

Εκτέλεση

Κόβουμε το λάχανο σε χοντρά κομμάτια και το βάζουμε μέσα στο βάζο μας, όταν φτάσουμε στη μέση κόβουμε μια σκελίδα σκόρδο και το βάζουμε στο βάζο επίσης, προσθέτουμε το σέλινο και το καρότο κομμένο σε ροδέλες, συνεχίζουμε να προσθέτουμε κομμάτια λάχανου, ως που να συμπληρωθεί το βάζο μας.

Προσθέτουμε μια κουτάλια της σούπας χοντρό αλάτι.

Προσθέτουμε το νερό και κλείνουμε το βάζο μας.

Ανακινούμε το βάζο μας για να πάει το αλάτι σε όλο το λάχανο.

Το αποθηκεύουμε σε σκοτεινό μέρος, σε ένα ντουλάπι σε θερμοκρασία δωματίου. Κάθε μέρα ανακινούμε το βάζω μας. Σε 15 με 20 μέρες θα έχουμε έτοιμο λάχανο τουρσί. Όταν ανοίξουμε το βάζο το συντηρούμε στο ψυγείο.

Το λάχανο τουρσί είναι μια πλούσια τροφή σε προβιοτικά

Καλή επιτυχία

Scroll to Top