Τα χορτοκεφτεδάκια της συνεργασίας γίνονται με δύο ή τρία άτομα με σκοπό ο ένας να βοηθάει τον άλλο. Αν θέλουμε να έχουμε ειρήνη στον πλανήτη είναι σημαντικό να εκπαιδευτούμε στη συνεργασία. Ότι βλέπουμε έξω μας το έχουμε και μέσα μας.
Υλικά:
Δύο χούφτες ρεβίθια (500 γρ), 2-3 μεγάλες πατάτες, ένα ή δυο κολοκύθια, ένα κρεμμύδι.
Αλάτι, πιπέρι, κουρκουμά, νυφάδες βρώμης, λιναρόσπορο, άνηθο και ότι άλλο θέλετε.
Εκτέλεση:
Μουσκεύουμε από βραδύς, για πάνω από 12 ώρες τα ρεβίθια βάζοντας στο νερό ένα κουταλάκι αλάτι. Ξεπλένουμε τα ρεβίθια και βγάζουμε τις φλούδες από τα ρεβίθια.
Αλέθουμε το κρεμμύδι και τα ρεβίθια στο μούλτι, βάζοντας λίγο νερό ή λάδι για να πολτοποιηθούν καλά τα ρεβίθια. Βράζουμε τις πατάτες και τις κάνουμε πουρέ και τις ανακατεύουμε με τα αλεσμένα ρεβίθια. Αλέθουμε τα μανιτάρια στο μούλτι και τα προσθέτουμε στο μείγμα μας. Προσθέτουμε την φρυγανιά ανάλογα με το πόσο ρευστό είναι το μείγμα μας. Προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο, το αλάτι, το πιπέρι, τον κόλιαντρο, τον κουρκουμά, τις νυφάδες βρώμης αλεσμένες, το λιναρόσπορο αλεσμένο, τον άνηθο και όποιο άλλο μυρωδικό θέλουμε. Τα χορτοκεφτεδάκια θέλουν μεγάλη ποσότητα αρωματικών και μπαχαρικών.
Ζυμώνουμε τα υλικά μας και πλάθουμε ισομεγέθη κεφτεδάκια.
Ψήσιμο:
Τα χορτοκεφτεδάκια μπορούμε να τα τηγανίσουμε σε καυτό λάδι ή να τους ψήσουμε στο φούρνο. Αν τους βάλουμε στο φούρνο τους ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς ανάλογα με το φούρνο και το μέγεθος των κεφτέδων για περίπου 50 λεπτά.
Σερβίρουμε με γιαούρτι.
Καλή επιτυχία.