Αποθήκευση νερού στο σπίτι ή στο κτήμα.

Στο άρθρο Προετοιμασία για ένα πιθανό οικονομικό κραχ, το πρώτο πράγμα που βάζω στο κελάρι είναι το νερό. Υπήρξε ένα ερώτημα, πόσο νερό να αποθηκεύσουμε;

Η ποσότητα νερού που θα αποθηκεύσετε, εξαρτάτε από το χώρο που έχετε, αν είστε σε διαμέρισμα ή σε ένα σπίτι με κήπο ή σε κτήμα. Ο αριθμός των μελών της οικογένειας και οι ηλικίες των μελών της οικογένειας, επίσης θα καθορίσουν την ποσότητα. Η οικονομική σας δυνατότητα, οι δεξιότητες που έχετε και τα ζώα που διατηρείτε, επίσης είναι οι παράγοντες που θα καθορίσουν την ποσότητα του νερού που θα αποθυκεύσετε.

Αν ζείτε σε διαμέρισμα μπορείτε να αποθηκεύσετε νερό που θα αγοράσετε από το εμπόριο ή θα γεμίσετε μπουκάλια από μια κοντινή πηγή.

Αν έχετε σπίτι που έχει αυλή, μπορείτε να βάλετε βαρέλια στην υδρορροή και να συγκεντρώνετε βρόχινο νερό.

Αν έχετε κτήμα μπορείτε να δημιουργήσετε μια λίμνη. θα τη σκεπάσετε με ειδική μεμβράνη για να συγκρατεί το νερό και μπορείτε να μεταφέρετε τα βρόχινα νερά από την υδρορροή. Αυτό που θα πρέπει να προσέξετε στην κατασκευή της λίμνης είναι να ξεκινάει από τα πέντε εκατοστά βάθος και 20 μήκος μετά να πάει στα δέκα εκατοστά βάθος κ.λ.π. να βαθαίνει σταδιακά έτσι ώστε αν πέσει μέσα κάποιος άνθρωπος ή κάποιο ζώο να μπορεί να βγει εύκολα.

Αν έχετε κτήμα μπορείτε να αποθηκεύσετε νερό σε κλειστές δεξαμενές του εμπορίου, που έχουν κάνουλες μπροστά για να πάρετε το νερό.

Μπορείτε να αποθηκεύσετε το νερό και σε υπόγειες δεξαμενές και στέρνες αλλά εκεί θα πρέπει να έχετε και έναν τρόπο άντλησης του νερού και χωρίς ηλεκτρική ενέργεια.

Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση του νερού.

Είναι πολύ σημαντικό να μάθουμε να επαναχρησιμοποιούμε το νερό. Για παράδειγμα το νερό που πλένουμε τα λαχανικά μας μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για να ποτίσουμε τα λουλούδια μας ή να το χρησιμοποιήσουμε στην τουαλέτα μας.

Έχω δει κτήμα που συγκεντρώνει όλο το νερό από τις στέγες του κτήματος σε υπόγειες δεξαμενές και το νερό από το πλύσιμο των λαχανικών επίσης το συγκεντρώνει σε μεγάλες δεξαμενές και το χρησιμοποιεί ξανά.

Απολύμανση του νερού.

Ο βρασμός είναι ο ποιο εύκολος τρόπος για την απολύμανση του νερού αν βρεθείτε σε δύσκολη θέση.

Επιλογή του κτήματος με βάση το νερό.

Αν σκέπτεστε να αγοράσουμε ένα κτήμα είναι πολύ βασικό να δείτε το θέμα του νερού. Αν υπάρχει κάποια πηγή κοντά, ρέμα, πηγάδι κ.λ.π. Τα υπόγεια νερά έχουν κατεβεί αρκετά χαμηλά και οι γεωτρήσεις για να δουλέψουν θέλουν αρκετά μεγάλη ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας που αυτό ανεβάζει πολύ το κόστος λειτουργίας του κτήματος.

Scroll to Top