«Από Κοινού» Κοιν.Σ.Επ.

Το «Από Κοινού» είναι ένας κοινωνικός συνεταιρισμός που ιδρύθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 2013 από διαφορετικούς ανθρώπους που μοιράζονταν το κοινό όραμα μιας κοινωνίας αυτάρκειας, αλληλεγγύης και φιλοξενίας και όχι εκμετάλλευσης συνανθρώπων και φύσης.

Πρόκειται για ένα συνεργατικό εγχείρημα οριζόντιας ιεραρχίας που βασίζεται σε 4 θεμελιώδεις αρχές: Οικολογία, Ηθική εργασία, Συλλογικότητα και Αλληλεγγύη. Για τους Από Κοινού, αρχή όλων είναι η ποιοτική και υγιεινή τροφή. Έτσι, βασιζόμαστε στον πρωτογενή τομέα και είμαστε αυστηρά προσηλωμένοι στην υποστήριξη της παραγωγής αγροτικών προϊόντων μικρής κλίμακας με οικολογικές και απολύτως φυσικές μεθόδους. Καταβάλλουμε προσπάθεια να διαδώσουμε, ώστε να διασώσουμε αυθεντικές, παραδοσιακές συνταγές, παλιούς σπόρους που σπανίζουν και συνήθειες που ξεχνάμε. Παράλληλα, πιστεύουμε και υποστηρίζουμε την ηθική και δίκαια αμειβόμενη εργασία και τιμές, τόσο για τους παραγωγούς, όσο και για τους εργαζόμενους μας. Λαμβάνουμε όλες τις αποφάσεις μας συλλογικά σε τακτικές εβδομαδιαίες συνελεύσεις μελών, εργαζόμενων και εθελοντών του συνεταιρισμού μας. Τέλος, στεκόμαστε δίπλα σε κοινωνικές ομάδες που δοκιμάζονται από τον τρόπο λειτουργίας του σύγχρονου κόσμου και τις στηρίζουμε με ποικίλους τρόπους.

Η οικονομική μας δράση αφορά ουσιαστικά όλη την αγρό-διατροφική αλυσίδα. Όλα ξεκινάνε από την οικολογική παραγωγή των χωραφιών μας. Αυτή τη διαχειριζόμαστε με 3 διαφορετικούς τρόπους: ένα μέρος της διανέμεται φρέσκια σε σπίτια υποστηρικτών μας, ένα άλλο μέρος της κατευθύνεται στο «Ροβύθι», το εστιατόριό μας στο κέντρο του Ηρακλείου και τέλος ένα άλλο μέρος της χρησιμοποιείται στην παραγωγή τυποποιημένων/συσκευασμένων προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας που είναι διαθέσιμα προς πώληση.

Αυτή τη στιγμή παράγουμε διάφορα είδη: 1) Σαλτών (μουστάρδα, κέτσαπ, «ταμπάσκο», καραμελωμένο κρεμμύδι, τσάτνεϊ γλυκοκολοκύθας), 2) Αρτοσκευασμάτων (κρητικά παξιμάδια, κριτσίνια, μπισκότα χαρουπιού), 3) Γλυκισμάτων (μπισκότα χαρουπιού, παστέλι χαρουπιού, «σοκολατάκια» χαρουπιού, άλλειμα χαρουπιού, γκρανόλα) και 4) Απλά συσκευασμένα φυσικά προϊόντα (σταφίδες, κρητικές ελιές, έξτρα παρθένο φυσικό ελαιόλαδο).

Παραγγελίες ή περισσότερα για μας μπορείτε να μάθετε στα:

www.apokinou.gr ~ community@apokinou.gr ~ 6932221151 ~ 6948360022

Πιστεύουμε στη συλλογικότητα..! Αντιστεκόμαστε στη μοναξιά..!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!

Scroll to Top