Αντιμετωπίζοντας τους γυμνοσάλιαγκες στον κήπο μας

Στο χθεσινό άρθρο έγραψα “αντιμετωπίζοντας τα σαλιγκάρια στον κήπο μας”. Ήρθε όμως μια ερώτηση από μια κυρία, τι να κάνουμε με τους γυμνοσάλιαγκες που είναι παντού και τρώνε τα πάντα;
Είναι αλήθεια ότι οι γυμνοσάλιαγκες προκαλούν πολλές και μεγάλες καταστροφές στον κήπο. Επίσης αφήνουν μια αποκρουστική βλέννα στα φυτά μας.
Όπως και στα σαλιγκάρια έτσι και στους γυμνοσάλιαγκες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την τεχνική με την μπύρα, οι γυμνοσάλιαγκες έλκονται από τη μυρουδιά προϊόντων ζύμωσης.
Γεμίζουμε ένα κουπάκι με μπίρα και το βάζουμε μέσα στο έδαφος, το χείλος από το κουπάκι θα πρέπει να είναι στο επίπεδο του χώματος. Μπορούμε να σκεπάσουμε το κουπάκι με μαρουλόφυλλα. Οι γυμνοσάλιαγκες έλκονται από την μπύρα πάνε να πιούνε μπύρα, πέφτουν στο κουπάκι και πεθαίνουν.
Ένας άλλος τρόπος, που απωθεί τους γυμνοσάλιαγκες είναι στο να δημιουργήσουμε ένα δύσκολο περιβάλλον.
Οι γυμνοσάλιαγκες δυσκολεύονται να περπατάνε σε τραχιές επιφάνειες οπότε μπορούμε να βάλουμε γύρω από τα φυτά τσόφλια από αυγά, από καρύδια, φιστίκια, κ.λ.π.
Η άμμος και η στάχτη είναι δυο υλικά που κάνουν δύσκολη τη ζωή του γυμνοσάλιαγκα. Έτσι μπορούμε να περιβάλουμε τα φυτά μας με στάχτη ή μικρές πέτρες και με αυτό τον τρόπο να απομακρύνουμε τους γυμνοσάλιαγκες από τις καλλιέργειες μας.
Καλή επιτυχία

Scroll to Top