Άδεια ράφια στα σουπερ μαρκετ της Γερμανίας

Αυτές τις μέρες (σήμερα είναι 13/1/2024) η Γερμανία συγκλονίζεται από τις κινητοποιήσεις των αγροτών. Οι αγρότες αντιδρούν στην κατάργηση της επιδότησης στο πετρέλαιο κίνησης των τρακτέρ. Μαζί τους συντάχθηκαν και οι οδηγοί φορτηγών και το μεγαλύτερο μέρος του Γερμανικού λαού, παράλληλα γίνονται μεγάλες απεργίες στα τραίνα κ.α. Τα βίντεο που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι συγκλονιστικά. Δεν έγινε άλλη φορά τέτοια κινητοποίηση στη Γερμανία. Ένα από τα βασικά συνθήματα είναι «τα αγροκτήματα παράγουν την τροφή», στις συνεντεύξεις οι αγρότες δηλώνουν ότι οι μικροί αγρότες θα σβήσουν με αυτό το μέτρο.

Αν προσέξετε όλα τα τρακτέρ είναι πολύ μεγάλα. Όλα αυτά αγοράστηκαν από επιδοτήσεις της Ε. Ε και τώρα η Ε. Ε τους λέει δεν σας επιδοτώ άλλο. Από την άλλη μεριά στα ράφια της Γερμανίας αλλά και άλλων χωρών όπως μας πληροφορούν φίλοι και γνωστοί έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν πολλά προϊόντα που έχουν αλεύρι από έντομα με την άδεια και την επιδότηση της Ε. Ε.

Αυτές τις μέρες στη Γερμανία λόγω των κινητοποιήσεων έχουν αρχίσει να αδειάζουν τα ράφια των σούπερ μάρκετ. Όσοι είστε στη Γερμανία ή έχετε συγγενείς ή φίλους στείλτε μας φωτογραφίες ή βίντεο από την εικόνα που επικρατεί στη Γερμανία.

Από την αρχή που ξεκίνησε το Πελίτι το σύνθημα ήταν «τοπική παραγωγή για τοπική κατανάλωση», γιατί οι μεγάλες αλυσίδες μεταφοράς τροφίμων και προϊόντων είναι καλές όταν λειτουργούν αλλά είναι πολύ εύθραυστες και μπορούν να καταστραφούν πολύ εύκολα.

Τώρα που υπάρχει ακόμη χρόνος, ας αντισταθούμε στην επέλαση των εντόμων.

Κρατάμε το δικό μας σπόρο.

Καλλιεργούμε με δικό μας σπόρο.

Εκτρέφουμε τα δικά μας οικόσιτα ζώα.

Επενδύουμε σε δέντρα

Συντηρούμε τρόφιμα χωρίς ηλεκτρική ενέργεια.

Κάνουμε το δικό μας κελάρι.

Κάνουμε ομάδες με φίλους και γνωστούς και μαθαίνουμε να συνεργαζόμαστε.

Το Πελίτι συνεχίζει να στέλνει δωρεάν παραδοσιακούς σπόρους στα αιτήματα που έχει δεχτεί. Τα αιτήματα είναι υπερβολικά πολλά από τον Αύγουστο και αδυνατούμε να αντεπεξέλθουμε. Συνεχίζουμε να εκπαιδεύουμε ανθρώπους πάνω στη συντήρηση των σπόρων στη συντήρηση των τροφίμων συνεχίζουμε να εκπαιδεύουμε πάνω στην διατροφική αυτάρκεια γενικότερα, συνεχίζουμε την κατασκευή της Τράπεζας Σπόρων του Πελίτι.

Οραματιστείτε έναν καλύτερο κόσμο και στραφείτε προς αυτή την κατεύθυνση, ο κόσμος δεν θα αλλάξει με ένα μαγικό ραβδί αλλά με τη δική μας αλλαγή. Ναι υπάρχει ένα σενάριο έλεγχου της τροφής και των ανθρώπων αλλά υπάρχει και το δικό μας όραμα για ελεύθερη τροφή και ζωή. Προχωρήστε με θάρρος προς αυτή την πλευρά της ιστορίας.

Καλό δρόμο.

Η φωτογραφία είναι από παλιότερο άρθρο  η πληροφορία όμως είναι έγκυρη.

Scroll to Top