Ο σιμιγδαλένιος χαλβάς είναι από τις πιο εύκολες και απλές συνταγές.
Υλικά. Για να μετρήσουμε τα υλικά μας παίρνουμε μια κούπα ως μέτρο.
1 κούπα, λάδι
2 κούπες, σιμιγδάλι.
3 κούπες, ζάχαρη.
4 κούπες, νερό.
Μπορούμε να προσθέσουμε: κανέλα, ξύσμα από πορτοκάλι, ξηρούς καρπούς ή ξερά φρούτα, γαρίφαλο και ότι άλλο θέλουμε.
Εκτέλεση.
Κάνουμε σιρόπι με το νερό και τη ζάχαρη. Στην κατσαρόλα μας μπορούμε να προσθέσουμε τα ξυλάκια κανέλας, το γαρίφαλο, μπορούμε να βάλουμε ένα πορτοκάλι ή μανταρίνι για άρωμα κ.α.
Σε μια άλλη κατσαρόλα, βάζουμε το λάδι με το σιμιγδάλι και το καβουρντίζουμε. Όσο θα καβουρντίζουμε θα ροδίζει το σιμιγδάλι. Όταν φτάσει στο σημείο που θέλουμε ρίχνουμε καυτό το σιρόπι, στραγγίζοντας τα υλικά που έχουμε βάλει μέρα. Προσοχή σε αυτή τη φάση, θα αρχίσει να πετιέται ο χαλβάς. Θα πρέπει να έχετε μακριά τα μικρά παιδιά και εσείς να είστε προσεκτικοί για να μην καυτέ από το χαλβά που τινάζεται.
Το ανακατεύουμε και όταν νιώσουμε ότι είναι έτυμος ο χαλβάς μας το βάζουμε σε μια φόρμα.
Μπορούμε να ρίξουμε από πάνω κανέλα.
Καλή όρεξη.